Autobergamo a debutat cu victorie în noul sezon

Nicolae Gavrea

Duminică seară în Sala Sporturilor din Deva, echipa Autobergamo s-a impus uşor în faţa unei nou promovate în Liga naţională de futsal, Clujana Cluj Napoca, iar diferenţa dintre cele două echipe a făcut-o valoarea lotului şi experienţa jucătorilor care alcătuiesc noua formaţie cu care clubul devean va evolua în acest sezon. Scor final 14-2, după ce la pauză Autobergamo a condus cu 9-1, devenii aşezându-se confortabil în fotoliul de lider al clasamentului după această primă etapă.

Echipa deveană antrenată în acest sezon de Luis Fonseca Cilleros a făcut un bun antrenament cu public, chiar dacă a avut şi trei absenţe în lot, Varela suspendat, Biro încă fără viză şi Mihnea Toader cu probleme medicale. Diferenţa de scor de pe tabelă ar fi putut fi mai mare, deoarece devenii au avut o suită de ocazii nefinalizate, dar spectacolul a fost apreciat de cei din tribune.
„Recitalul“ golurilor a fost deschis de Obadă, care a împins mingea în plasa porţii adverse la o greşeală a lui Ciorbă. A urmat una din combinaţiile gazdelor, dintre Pânzaru şi Teka, iar Ferreira a finalizat pentru 2 – 0. În acelaşi minut 5, Leahu a profitat de un moment de relaxare a devenilor şi a redus scorul, cu un şut inspirat din apropierea porţii.
Fără a acuza presiunea acestui gol, Autobergamo a continuat asediul la poarta oaspeţilor şi a înscris din nou prin Ferreira. Apoi Andre a reuşit două goluri într-un minut, la primul driblând şi portarul, la al doilea fiind servit excelent de Teka, buna colaborare dintre cei doi jucători fiind vizibilă pe tot parcursul evoluţiei lor. Noe Pardo a înscris trei goluri pe finalul primei reprize. Mai întâi a trimis de la circa 10 metri un şut pe jos la rădăcina barei porţii adverse, apoi a finalizat o combinaţie între Tacot şi Obadă, iar în acelaşi minut 18 a mai punctat şi la capătul contraatacului purtat de Obadă. Scorul pauzei l-a stabilit tânărul nou promovat în echipă, Pieptea, cu un şut frumos după o acţiune individuală curajoasă.
Jocul alert al devenilor a continuat şi în repriza secundă iar indicaţiile antrenorului Cilleros au dus la construcţia unor acţiuni pline de spectatcol, aplaudate de cei prezenţi în Sala Sporturilor. Noe a trimis în bară la capătul unui contraatac purtat de unul singur, Chapu a marcat golul cu numărul 10 al Devei, Obadă şi-a trecut în cont „dubla” un minut mai târziu, Tacot şi-a bifat şi el numele pe lista marcatorilor pentru duzina de goluri, iar Andre a făcut 13 – 1 înainte de jumătatea reprizei secunde cu a treia sa reuşită din acest joc. Portarul clujean Filimon a avut câteva intervenţii salvatoare în repriza secundă, care au redus proporţia scorului. Leahu a mai înscris un gol pentru Clujana Cluj Napoca pe finalul meciului, iar Autobergamo a stabilit scorul final (14-2) cu un gol care l-a avut drept autor pe Andre Sasse, cel care a devenit golgheterul partidei cu această a patra realizare.
În următoarea etapă, Autobergamo Deva are o deplasare în judeţul Suceava, unde va întâlni la Vicovul de Jos o altă nou promovată, Bukovina, formaţie care a pierdut în prima etapă, tot pe teren propriu, cu 1 – 10 în faţa campioanei Informatica Timişoara.
Autobergamo Deva: Toniţă, Savu – Obadă, Pânzaru, Tacot, Andre, Chapu, Noe, Teka, Ferreira, Pieptea. Antrenor Luis Fonseca Cilleros.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.