Sport

Naţionala de futsal vrea să facă la Deva primul pas spre EURO 2018

Sala Sporturilor din Deva va găzdui astăzi un eveniment important pentru futsalul românesc, duelul tur din barajul de calificare la Campionatul European 2018 dintre România şi Georgia. Cu opt jucători de la Autobergamo în lot, tricolorii vor să ia o opţiune decisivă pentru accesul la turneul final din Slovenia.

Nu se consideră favoriţi
Chiar dacă Sala Sporturilor din Deva a mai găzduit în ultima perioadă partide amicale ale naţionalei de futsal, împotriva Serbiei şi Cehiei, duelul de azi va fi cel mai important al ultimilor ani. Având în spate tribunele care în mod sigur vor fi arhipline, elevii lui Robert Lupu îşi doresc o victorie concludentă, care să le ofere prima şansă de calificare la europeanul din Slovenia, de anul viitor. Revenit după doi ani la naţională, jucătorul lui Autobergamo Deva, Florin Ignat, consideră că în astfel de partide nu există favorit, salutând totodată ideea Federaţiei Române de Fotbal de a alege Deva drept gazda acestui meci. „Georgia este un adversar foarte greu. În astfel de partide nu mai există favorit. Acum doi ani, în barajul pentru EURO 2016 contra Ungariei, eram cotaţi cu prima şansă, dar am pierdut calificarea. E clar, lupta pentru biletele la Campionatul European de anul viitor se va da până în ultima secundă a manşei retur. Însă, cred că putem şi merităm să fim din nou într-o asemenea competiţie. Alegerea locaţiei este o idee foarte inspirată. La Deva, oamenii mănâncă futsalul pe pâine. Şi sunt convins că vor crea o atmosferă extraordinară”, a spus Florin Ignat.

Intrare pe bază de bilete gratuite
Alături de Ignat, de la Autobergamo Deva mai sunt convocaţi pentru această partidă Petrişor Toniţa, Cristian Matei, Florin Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Dumitru Mimi Stoica şi Alpar Csoma. Lotul este completat de Vlad Iancu, Savio Valadares, Felipe Oliveira, Robert Lupu (toţi de la Informatica Timişoara); Andrei Grigoraş, Laszlo Szocs (ambii de la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc) şi Emil Răducu (Luxol St. Andrews). Partida dintre România şi Georgia va începe la ora 19.00 iar intrarea spectatorilor se va face pe baza biletelor gratuite care pot fi ridicate de la Sala Sporturilor din Deva, începând de marţi, de la ora 17.00. Partida va putea fi urmărită în direct şi la TV, pe postul Digisport 2. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura