Sport

Naţionala de futsal şi Autobergamo şi-au aflat adversarii

Ovidiu Mănăstire

Echipa naţională de futsal a României va juca împotriva Georgiei în play-off-ul de calificare la Campionatul European din 2018, evitând naţionale mult mai puternice. În acelaşi timp, Autobergamo Deva, campioana României, şi-a aflat cel mai puternic adversar din grupa Main Round din UEFA Futsal Cup, aceasta fiind campioana Azerbaidjanului, Araz Naxcivan.
Echipa naţională de futsal a României a avut şansă la tragerea la sorţi pentru play-off-ul de calificare la Campionatul European din 2018, efectuată ieri la Nyon (Elveţia). Tricolorii au evitat echipe puternice precum Cehia, Serbia, Croaţia sau Polonia, urmând să joace contra naţionalei Georgiei. Partida tur va avea loc în perioada 10-13 septembrie, cel mai probabil la Deva, iar returul se va juca la Tbilisi, în perioada 24-27 septembrie, echipa câştigătoare urmând să fie prezentă la turneul final din Slovenia, în 2018. Georgia s-a calificat în play-off după ce s-a clasat pe locul 2 în grupa A de calificare, găzduită chiar de ea, unde a înregistrat trei remize, 1-1 cu Olanda, 1-1 cu Belarus şi 2-2 cu Italia.
Din păcate, campioana României la futsal nu a avut norocul naţionalei şi va întâlni în grupa 8 Main Round din UEFA Futsal Cup, ce se va juca la Deva, în perioada 10-15 octombrie, unul din cei mai puternici adversari posibili. Aceasta va fi campioana Azerbaidjanului, Araz Naxcivan, o grupare alcătuită în marea majoritate din jucători brazilieni naturalizaţi. Celelalte două echipe care vor completa grupa de la Deva vor veni din grupele preliminare, ale căror partide se vor desfăşura între 22 şi 27 august. Acestea vor fi câştigătoarea grupei E, alcătuită din grupările Flamurtari Vlore (Albania), SG Mostar (Bosnia Heţegovina), Arnavutkoy Beledyie Spor (Turcia) şi Narva United (Estonia), precum şi câştigătoarea grupei F, alcătuită din formaţiile Anorthosis Famagusta (Cipru), Classic Chişinău (Moldova), Leo Futsal Club (Armenia) şi Wrexham Futsal Club (Ţara Galilor). O modificare ar putea surveni dacă gruparea Leo Futsal Club (Armenia) va câştiga grupa preliminară F, ea urmând să fie mutată în grupa 5, pentru a se evita întâlnirea cu echipa campioană a Azerbaidjanului. Câştigătoarea grupei 8 se va califica în Elite Round.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura