Naţionala de futsal se reuneşte la Timişoara

Naţionala de fotbal în sală a României se pregăteşte pentru debutul în preliminariile Euro 2022, cu un meci împotriva Serbiei, pro­gramat pe 28 ianuarie, ora 19,00, la Ti­mi­şoara. Tricolorii se reunesc două săptămâni mai devreme, în oraşul de pe Bega, dar unii jucători vor sosi mai târziu.
Selecţionerul Robert Lupu a anunţat un lot de 19 jucători, dintre care 16 vor fi păstraţi pentru meciurile cu Serbia şi Macedonia de Nord. Echipa naţională de fotbal în sală va ajunge la Timişoara joi, 14 ianuarie.
Dacă nu apar alte probleme, cei 16 jucători care vor ajunge primii la Timişoara, fiind convocaţi sunt portarii Petrisor Toniţă, Vlad Iancu (ambii de la Autobergamo Deva) şi Mark Norbert Solosi (Mantova), iar dintre cei care evoluează în teren Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Andrei Crăciun (United Galaţi), Mimi Stoica, Szocs Laslo (Autobergamo Deva), Sávio Vala­dares (AFC Kairat Almatî), Felipe Oliveira (Jaén FS / Spania), Ique Ribeiro (O Parrulo Ferrol / Spa­nia), Paulo Ferreira (Candoso / Por­tugalia), Szabolcs Manya (Kecskemet / Ungaria), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Valentin Ilaş, Florin Matei (CFR Timişoara).
Cel mai târziu,pe 24 ianuarie sosesc ju­că­torii din Spania, Portugalia şi Italia – Felipe, Ique, Ferreira şi Solosi – care au meciuri de cam­pionat. Savio şi Crăciun joacă sâmbătă, 16 ianuarie, în şaisprezecimile de finală ale UEFA Futsal Champions League şi abia apoi vor sosi la naţională.
Pentru a avea rotaţii complete încă de la startul cantonamentului, Lupu a convocat alţi trei jucători: Andor Balint (FK Odorheiu Se­cuiesc), Hadnagy Istvan, Sergiu Gavrilă (Auto­bergamo Deva).
Selecţionerul naţionalei Robert Lupu a declarat despre Grupa 4 de calificare, din ca­re fac parte Serbia, România, Bosnia-Her­ţe­govina şi Macedonia de Nord şi despre primul meci, cu sârbii: “Primul meci este testul grupei pentru noi. E adevărat că avem avantajul tere­nului propriu pentru acest meci, deşi jucăm fără spectatori, dar este sala în care ne antre­nă­m ceea ce este un atu pentru noi.Sunt ace­leaşi stiluri de joc, atât la Serbia cât şi la Bos­nia, mai puţin Macedonia, dar ca şi intensitate jucătorii au acelaşi impuls, acelaşi nerv al fotbalului în sală specific zonei balcanice.Va fi foarte greu.Sincer, nu mi-a plăcut niciodată lupta cu aceste formaţii, noi suntem latini, mai creativi, improvizăm mai mult”.
Cu începere din aceste preliminarii, califi­ca­rea la Euro nu se mai decide la turnee, ci pe baza unor meciuri fiecare cu fiecare, tur-retur, cum se întâmplă şi la fotbalul pe teren mare.
Cea de a doua partidă pe care naţionala noas­tră o va disputa este programată pe data de 3 februarie, în deplasare, cu Mace­donia de Nord, şi se va disputa la Skopje.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare