Sport

NATAŢIE. David Popovici, de neoprit!

Tânărul înotător român David Popovici (foto) a confirmat aștep­tă­rile și a cucerit medalia de aur și la 100 m liber, la capătul unei curse pe care a condus-o de la un cap la altul, la Europenele de Juniori.

Le-a mulţumit fanilor
Dacă după primii 50 m, britanicul clasat al doilea, a întors aproape de David, pe ultima lungime de bazin sportivul român s-a distanțat clar în învingător și la final s-a impus fără emoții cu timpul 47.69 secunde.
Dublu campion mondial de seniori la 100 și 200 m liber luna trecută, David Popovici, elevul lui Adrian Rădulescu, a încheiat en-fanfare ulti­mele sale Campionate Europenele de ju­niori, cu 4 medalii de aur, la 50 m, 100 m, 200 m liber și cu ștafeta mas­culină 4×100 m liber și una de argint, la ștafetă mixtă 4×100 m liber.
Imediat după ce a primit medalia de aur David Popovici le-a mulțumit fa­nilor prezenți în bazinul din Otopeni și a vorbit despre obiectivele sale vii­toare; ”Mă bucur că am colaborat ca o echipă, ca un lot puternic. E ceva ce aș vrea să avem în comun cu fotbalul, exceptând momentul de start, dar s-au descurcat foarte bine și de abia aștept să văd mult mai mulți oameni la viitoarele concursuri. Aș vrea să le mulțumesc mult mai mult. Este foarte multă muncă, pasiune, determinare, răbdare, nutriție și somn, pentru că noi avem tot ce ne dorim, suntem pasionați, iar singurul lucru de care trebuie să dăm dovadă cu adevărat este să fim răbdători. Va trebui să mă refac și să îmi mai adaug altele, pentru că deja mi-am îndeplinit două și anume să devin cel mai bun din lume și să inspir cât mai multă lume. Sigur, mai există câteva însă trebuie să o iau încet și trebuie să ascult de orice sfat pe care îl primesc. Cred că Jocurile Olimpice au o simbolistică mai aparte decât Campionatele Mondiale, chiar dacă sunt la același nivel. Așa că, dacă reușesc aceeași performanță, chiar și mai mult, din nou, aș fi foarte fericit”.