Natalia Intotero: Românii plecaţi în străinătate trebuie să ştie că statul român le este alături

19 septembrie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero (foto), a declarat ieri, la Vaslui, că românii care pleacă la muncă în străinătate trebuie să ştie că statul român le este alături şi le-a cerut acestora să se informeze înainte de a părăsi ţara.
Prezentă la lansarea în judeţ a Campaniei „Informare acasă! Siguranţă în lume!“, Intotero le-a solicitat autorităţilor locale să se implice în munca de informare a cetăţenilor care vor să părăsească ţara cu privire la riscurile la care sunt expuşi şi a făcut un apel către primari să comunice mai mult cu cei plecaţi să lucreze în străinătate.
„Sunt oameni care pleacă fără să aibă suficiente informaţii. Nu ne propunem prin această campanie să-i încurajăm pe conaţionalii noştri să plece în străinătate, dimpotrivă. (…) Cei care pleacă trebuie să ştie că statul român le este alături în caz de neplăceri sau alte evenimente urâte. Contăm pe sprijinul dumneavoastră în diseminarea informaţiilor, iar materialul pe care l-am pus la dispoziţie conţine toate elementele de prevenţie, dar şi numere de telefon la care cei aflaţi în dificultate pot să apeleze. În egală măsură, aş vrea să facem un apel către dumneavoastră. Suntem în anul Centenarului, an în care ne dorim cu toţii să fim uniţi şi vorbind de unitate, mi-aş dori ca cei dintre dumneavoastră care nu au deschis o linie de comunicare directă cu cetăţenii din localităţile dumneavoastră care au plecat la muncă în străinătate, să facă acest lucru“, a transmis Natalia Intotero.
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a trecut în revistă o serie de proiecte menite să îi readucă în ţară pe românii plecaţi la muncă în străinătate. Intotero a subliniat că nu există o evidenţă exactă a cetăţenilor români care merg la muncă în alte ţări. Ea a declarat că numărul acestora este mai mare decât cel din statistici, având în vedere că aceia care pleacă din România nu au obligaţia de a anunţa autorităţile cu privire la faptul că locuiesc sau muncesc în afara ţării. Ministrul i-a încurajat pe cetăţeni să anunţe ambasadele sau consulatele româneşti din statele în care pleacă să muncească. (Agerpres)

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  vai draga ce te pot interesa romani de pretutindeni,…poate italienii

 2. florin spune:

  Haideti acasa dragi romani. Vor avea jandarmii grija de voi.

 3. Mafalda spune:

  Asa cum a fost langa ei si n 10 august?!?
  Fmm de penibila!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A furat maşina lui taică-său pentru o plimbare pe bulevard

Un minor a furat de acasă maşina şi a pornit la plimbare, însă a fost oprit de poliţişti înainte de...

Condamnare definitivă pentru un tâlhar recidivist din Lupeni

Un recidivist din Lupeni, Ovidiu Griga, a fost condamnat definitiv pentru tâlhărie calificată. Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a...

Procurorii DIICOT vor pedepse mai mari pentru traficanţii de droguri

Nu mai puţin de şase tineri din Valea Jiului au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara la închisoare cu executare...

Închide