Comunitate

N-au căzut în plasa escrocilor

04 Oarga PetruOana Mihnea

Escrocii care acţionează prin „Metoda accidentul“ sau a cartelelor PrePay continuă să apeleze la persoanele mai vulnerabile în încercarea de a pune mâna pe sume frumoase de bani. Deşi aceştia şi-au cam făcut de cap şi în judeţul nostru, iată că sunt anumite persoane care nu au acţionat impulsiv şi i-au lăsat pe infractori cu ochii în soare.
În această categorie se încadrează şi familia Oargă din municipiul Deva. În urma numeroaselor articole apărute în cotidianul nostru legate de persoane păcălite prin aceste metode, a sosit la redacţie Petru Oargă (foto), pentru a povesti prin ce a trecut. În ultimii trei ani, a fost încercat de escroci de două ori. Prima dată i-au cerut bani, apoi cartele reîncărcabile.
„M-a sunat pe telefonul fix un bărbat. Asta s-a întâmplat în luna mai a anului 2013, şi mi-a cerut 12.000 lei pentru că băiatul meu a avut un accident şi avocatul trebuie să îl ajute să scape de probleme pentru că era vinovat. Eram cu soţia acasă şi ne-a spus să ne întâlnim urgent ca să le dăm banii. Ne-am speriat, dar m-am gândit să îl sun pe băiatul meu, Ovidiu, care locuieşte în Dej, să văd cum se simte. N-am reuşit să vorbesc atunci cu el. La scurt timp, a sunat din nou telefonul fix, era o femeie, să ne spună să ne grăbim că este foarte gravă situaţia. Am plecat să scoatem bani de la bancă cu prietenul nostru Gigi, care ne ajută mereu cu transportul, şi în maşină ne-au sunat din nou (soţia mea le-a dat numărul de mobil). Gigi a auzit despre ce este vorba şi ne-a spus să nu mergem niciunde, că este păcăleală. Numai ce citise în ziar despre alte persoane care au păţit la fel. Atunci m-a sunat şi Ovidiu, fiul meu, şi mi-a confirmat că este bine. Am schimbat traseul şi am mers la poliţie să depunem plângere“, a povestit Petru Oargă, în vârstă de 87 de ani.
Familia Oargă avea să mai treacă printr-o situaţie asemănătoare, chiar în urmă cu câteva zile. De această dată, tot pe telefonul fix, i-a sunat o persoană necunoscută şi le-a spus că nepoata lor din Germania are nevoie de câteva coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice. „Noi avem o nepoată, dar în Belgia, nu în Germania. Nu ne-am mai dus niciunde, i-am lăsat să aştepte“, a mai spus deveanul Petru Oargă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura