Politica si administratie

N-a fost cazul de urmãrire penalã

Nicolle Ebner

Cele două dosare penale întocmite de poliţiştii hunedoreni, ca urmare a sesizării unor infracţiuni săvârşite în timpul scrutinului pentru Parlamentul European din 7 iunie, au primit NUP (neînceperea urmăririi penale) din partea procurorilor.

Procurorii, de acord cu poliţiştii
La nivel naţional au fost înregistrate 181 de dosare penale, care au avut ca obiect infracţiuni săvârşite atât în timpul campaniei electorale organizate cu prilejul alegerilor europarlamentare, cât şi în ziua alegerilor. Judeţul Hunedoara figurează doar cu două dosare penale, deoarece politicienii au preferat să reclame nerespectarea legislaţiei la BEJ, sau în presa locală, nu şi la poliţie. După finalizarea cercetărilor, ambele dosare au fost înaintate procurorilor, care au dat acelaşi verdict cu al anchetatorilor, NUP. „Un dosar a fost întocmit pe numele preşedintelui uneia dintre secţiile de votare din Petroşani care, fără să vrea, a plecat cu ştampila de vot în buzunar, la un chioşc din apropiere, ca să-şi cumpere ţigări. Ca şi soluţie, poliţia a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, neînceperea urmăririi penale, parchetul fiind de acord cu soluţia poliţiei”, a declarat subinspectorul Magda Popa, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Nici vorbă de turism electoral
Al doilea caz de cercetare penală s-a înregistrat la Lupeni. O asociaţie militantă pentru drepturile omului a reclamat faptul că, din cauza conducerii spitalului din localitate, 70 de bolnavi internaţi în această unitate medicală nu şi-au putut exercita dreptul de vot, deoarece, conducerea spitalului nu le-a pus la dispoziţie urna mobilă. „Conform legii, nu conducerea spitalului trebuia să solicite urna mobilă, ci fiecare bolnav în parte. Şi în acest dosar, soluţia poliţiştilor a fost de neîncepere a urmăririi penale, procurorii fiind de acord cu ea”, mai declară subinspectorul Magda Popa.
Potrivit sursei mai sus citate, în ciuda „poveştilor electorale” spuse după închiderea secţiilor de votare, în judeţul Hunedoara nu s-au înregistrat cazuri de turism electoral. Sau, cel puţin, nu au fost reclamate oficial. Or, vorba românului: hoţul neprins…

One thought on “N-a fost cazul de urmãrire penalã

  • Nici schimbarea arbitrara a presedintilor cu membrii PSDei nu reprezinta incalcare a legii??
    Asa tara asa conducatori!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura