Muzeul Mineritului a intrat în program de modernizare

21 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Mai multe bunuri ce aparţin Muzeului Mineritului vor fi scoase din uz, edilii din Petroşani propunând o listă întreagă cu obiectele care vor fi casate. Acestea şi-au depăşit de mult durata de folosire ori sunt degradate sau n-ar mai putea fi utilizate după finalizarea proiectului de modernizare a muzeului.

Astfel, mai multe vitrine, bibliotecă din lemn masiv, ori un seif, în total 30 de obiecte de inventar vor fi scoase din uz, iar municipalitatea va încerca valorificarea lor, sumele obţinute urmând să intre în bugetul local. Muzeul Mineritului a intrat într-un program de renovare şi reamenajare pe fonduri europene. Obiectivul va fi adus la standardele de astăzi, cu spaţii în care exponatele să poată fi puse în valoare.
”Muzeul va fi dotat cu echipamente pentru asigurarea utilităţilor şi a condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie, cu mobilier pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural; amenajarea suprafeţei exterioare de teren cu alei, trotuare, spaţii verzi, realizarea unei platforme betonate pentru prezentarea exponatelor exterioare şi a unui spaţiu tip piaţetă în faţa clădirii”, se arată în proiectul de reabilitare. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Case de marcat: facilităţi, obligaţii, termene

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat în data de 8.08.2018, pe pagina proprie de Facebook, o sesiune de...

În turma de zimbri de la Densuş s-a născut primul viţel

În turma de zimbri adusă anul acesta în pădurile din zona comunei Densuş s-a născut primul pui. Alţi trei viţei...

Urmează un weekend fierbinte, la Zilele Oraşului Haţeg

În weekend, mai exact în intervalul 24-26 august, administraţia publică vă invită să luaţi parte la Zilele Oraşului Haţeg, eveniment...

Închide