Sport

Muşi pune handbalul devean pe roate

11 x 1 antrenorul dumitru musi vrea sa o readuca pe carmen cartas in circuitul echipei nationale (1)

Ciprian Marinuţ

Echipa Cetate Devatrans s-a „însănătoşit” şi pare că are puterea de a se  lua la trântă cu performanţa, de când, pe banca tehnică se află fostul secund al echipei naţionale a României, Dumitru Muşi.

Victorie, nu eşec, cu HC Zalău
Galonatul tehnician constănţean, Dumitru Muşi, ne-a vizitat, ieri, la redacţie, pentru a pune la punct lucrurile în legătură cu rezultatele din turneul de pregătire susţinut de echipa deveană la finalul săptămânii, la Cluj. Antrenorul a dorit să precizeze că handbalistele de la Cetate au câştigat la nouă goluri diferenţă (scor 34-25) meciul cu HC Zalău şi nu au pierdut, cu respectivul scor, aşa cum eronat informa site-ul oficial al grupării U. Jolidon Cluj. În lumina noilor informaţii, judecata asupra prestaţiei devencelor la Cluj se schimbă radical. Cetate s-a clasat pe locul doi, cu două victorii din trei posibile şi nu pe locul trei, cu un singur succes, fiind în evident progres, faţă de primul turneu de la Zalău, unde a ocupat ultimul loc, după patru eşecuri. „Am învins pe H.C. Zalău cu 34-25, am pierdut 27-30 cu U. Jolidon Cluj, câştigătoarea competiţiei şi am dispus cu 29-22 de Universitatea Reşiţa. În plus, lidera echipei, Carmen Cartaş, a fost declarată cea mai bună jucătoare a turneului. Eu şi jucătoarele ne-am simţit flagrant nedreptăţiţi şi lezaţi şi vrem să se ştie adevărul ”, a spus Dumitru Muşi.

Cu gândul la performanţă
Cunoscut ca un antrenor priceput şi experimentat, dar cu mână forte, Dumitru Muşi susţine că a acceptat să antreneze pe Cetate Devatrans, pentru că speră să readucă handbalul devean pe calea performanţei. „Am o stimă deosebită pentru oamenii care investesc în sport, atâta timp cât nu devin specialişti, şi m-a bucurat invitaţia patronului de la Cetate, de a veni la Deva. M-am simţit onorat de propunerea de a prelua echipa şi am acceptat cu cele mai bune intenţii şi cu gândul de a face performanţă. Sper să reuşim să atragem alături de echipă şi autorităţile locale, întrucât e nevoie de un cumul de factori pentru a face performanţă”, a spus Muşi. Tehnicianul s-a declarat mulţumit de lotul de jucătoare şi şi-a fixat ca obiectiv personal, readucerea liderei Carmen Cartaş în atenţia echipei naţionale. „Am fost plăcut impresionat de atitudinea şi foamea de revanşă şi rezultate a jucătoarelor. Lotul e destul de bun, însă ar mai fi nevoie de unele completări, pentru a fi acoperiţi pe toate posturile. Cartaş e o sportivă de top, care a rămas însă datoare handbalului românesc. Sper să o readuc la adevăratul său potenţial şi să o reintegrăm în circuitul echipei naţionale”, a afirmat Muşi.

Pe drumul cel bun
Marian Muntean, finanţatorul echipei devene, este şi el mulţumit de noua faţă a echipei şi de munca antrenorului Dumitru Muşi. „Nu am fost supărat după rezultatele slabe de la Zalău, întrucât echipa a început pregătirea mai târziu. La Cluj s-a văzut însă o îmbunătăţire şi s-a simţit că echipa a progresat sub bagheta noului antrenor. Suntem pe drumul bun şi cred că la turneul de la Reşiţa de la finalul săptămânii, la cel de la Sânnicolau Mare din 28 august şi în campionat, rezultatele vor fi şi mai bune”, a spus Marian Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura