Mureşul Deva ne-a pus embargo

11 x 1 janos vajda, cap11

Ciprian Marinuţ

Antrenorul, căpitanul şi directorul sportiv de la Mureşul Deva au susţinut, ieri, că echipa deveană a câştigat pe cinstite meciul cu Jiul, de la Petroşani. În plus, considerând că reportajul despre meci apărut în „Mesagerul Hunedorean” a pătat imaginea clubului, conducerea Mureşului a decis să se răzbune pe semnatarul articolului.

Nici usturoi n-au mâncat, nici…
Antrenorul Gică Barbu a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că  articolul „Unu la sută surpriză, 99 la sută aranjament” din Mesagerul Hunedorean, de luni, aduce prejudicii de imagine clubului devean, care n-a fost implicat niciodată în jocuri de culise. „Sunt simple speculaţii, după un meci în care echipa noastră a muncit pe rupte, cum n-a mai făcut-o de doi ani, şi a câştigat cu noroc. Nu e drept că nu s-a jucat pe bune, întrucât Zaiaţi e în ghips, iar Bajko e serios accidentat. E adevărat că avem probleme mari, că facem greşeli, că jucăm slab de multe ori, dar n-am fost implicaţi în blaturi şi nici nu vom fi, chiar cu riscul de a retrograda”, a spus Gică Barbu. „Cum să fie blat, când ei au aruncat în luptă în repriza a doua cei trei jucători foşti la Liga I, pe care-i au în lot? Şi cum să fie blat, când se rugau de noi la vestiare şi în teren să o lăsăm mai moale şi să nu ne dăm viaţa pe teren?”, a spus căpitanul Janos Vajda. „Suntem acuzaţi pe nedrept, întrucât n-am fost implicaţi niciodată în jocuri de culise şi aveam o imagine pozitivă din acest punct de vedere. Pentru că articolul redactorului Ciprian Marinuţ ne afectează imaginea, conducerea clubului Mureşul Deva  a decis să-i interzică accesul la informaţiile oficiale oferite de club”, a spus directorul sportiv, Gheorghe Ţurlea.

Răzbunare de pomană
Reacţia clubului Mureşul Deva este cel puţin exagerată, iar opinia semnatarului acestor rânduri, care nu va mai beneficia de informaţiile oficiale ale clubului devean, rămâne în continuare aceea că rezultatul meciului a fost mincinos. Nu am scris că Mureşul a trucat meciul sau că a fost sută la sută blat, ci am arătat că majoritatea spectatorilor, forumiştilor şi comentatorilor s-a îndoit de corectitudinea partidei. E posibil ca jucătorii, antrenorul şi directorul sportiv al devenilor să nu fi ştiut de posibilele jocuri de culise, despre care nici eu nu am afirmat cu certitudine că ar fi existat. Mi-am arătat doar nedumerirea faţă de atitudinea fotbaliştilor şi oficialilor de la Jiul, care au fost altfel decât de obicei. Adică, n-au fost răi, gata să sară la bătaie şi dispuşi să lupte pe viaţă şi pe moarte pentru victorie. Dacă nedumerirea mea faţă de comportamentul jiuliştilor şi prezentarea opiniilor suporterilor şi forumiştilor, pe care le împărtăşesc, pătează imaginea Mureşului, devenii se pot răzbuna pe mine câştigând toate meciurile pe care le mai au de disputat şi promovând în Liga I. Atunci, chiar voi avea mustrări de conştiinţă. Dacă nu se va întâmpla aşa ceva şi Mureşul va juca tot la fel de modest ca până acum, atunci, suspiciunea mea nu va muri niciodată. Cât despre informaţiile oficiale ale clubului Mureşul Deva… care oricum, nu există… voi supravieţui. Hai, Mureşul!

One thought on “Mureşul Deva ne-a pus embargo

  • 28 octombrie 2009 la 23:50
    Permalink

    Se vorbeste ca meciul a avut o cota la pariuri de 2 la 30. Adica, un castig al Devei, multiplica de 30 ori suma investita. Calculati, ca nu este greu: cat fac 10.000 de euro bagati la pariuri pe victoria Muresul Deva? Raspuns: indestulator pentru toti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.