Sport

Mureşul, campioană în Ungaria

11 x 2 Muresul DEva a mizat la turneul din Ungaria pe Andrei Demian, Norbert Szocs, Raul Indries, Robert Gal, Marin Tudorache, Alexandru Gergely, Roberts Cismas, Erwin Bloj si Tudor Marc

Ciprian Marinuţ

Echipa de juniori de 12 şi 13 ani a clubului Mureşul Deva a demonstrat că ştie fotbal şi a câştigat turneul de la Szigetvar (Ungaria), la care au mai participat alte şase formaţii din ţara vecină. Fotbaliştii antrenaţi de Romeo Dobrescu s-au impus în finala competiţiei şi au cucerit trofeul pus în joc şi titlul de golgeter, prin Erwin Bloj, autor a 10 goluri.

Echipa surpriză
Invitaţi la turneu în baza relaţiei de înfrăţire dintre oraşele Deva şi Szigetvar (Ungaria), fotbaliştii juniori de la Mureşul Deva au încurcat planurile echipelor din ţara vecină, deşi erau la primul turneu internaţional din viaţa lor. Priviţi la început cu aroganţă şi consideraţi victime sigure, devenii au jucat perfect rolul lui David în lupta cu Goliat şi au făcut o excelentă demonstraţie de fotbal.  În grupa preliminară, Mureşul a câştigat două meciuri (2-0 cu MTK Budapesta şi 4-0 cu Pecs I 97) şi a pierdut unul, însă s-a calificat în sferturile de finală. Fotbaliştii deveni au continuat drumul spre finală cu alte două victorii: 2-0 cu Pecs II 97 şi 3-1 cu Haladasz. Meciurile s-au jucat în sistem 4+1, într-o sală cu 2.000 de locuri, arhiplină, dar cu un public fair-play.

Triumf cu mari emoţii
În ultimul act, Mureşul Deva a dat piept cu formaţia Ferenczvaros, iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 0-0. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare, iar Mureşul s-a impus cu 2-1 şi a câştigat turneul. În plus, Erwin Bloj, autor a 10 goluri, în cele şase meciuri disputate, a fost golgeterul competiţiei. „La loviturile de departajare, emoţiile au fost maxime. La 1-1, după golul lui Erwin Bloj, Norbert Szocs a ratat, însă portarul nostru Cătălin Preoteasă a reuşit să apere şi a păstrat scorul egal. Apoi, Robert Gal a înscris şi adversarii au ratat, iar noi am câştigat cu 2-1. Toţi am plâns de bucurie. Turneul a reprezentat o experienţă deosebită pentru toţi”, a spus antrenorul echipei, Romeo Dobrescu. „Participarea la turneul din Ungaria a fost facilitată de Primăria Deva. Sunt convins că această performanţă a juniorilor va atrage şi mai mulţi copii către fotbal. Succesul din Ungaria reprezintă o nouă reuşită la nivel de juniori a clubului Mureşul, după ce Dan Alexandru a fost selecţionat şi se află în turneu în Turcia cu echipa naţională Under 16 a României”, a spus Gheorghe Ţurlea, directorul sportiv al clubului Mureşul Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura