Mureşul, „salvată” de criză

13 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Echipa Mureşul Deva va evolua şi în noul sezon tot în Liga a II-a, deşi a retrogradat la finalul campionatului trecut, întrucât unele echipe care ar fi avut drept de joc în eşalonul secund s-au retras din motive financiare.

Rămân gratuit în eşalonul secund

Informaţia privind rămânerea echipei devene în eşalonul doi, pe care am prezentat-o de peste o săptămână, a fost confirmat, ieri, oficial, de directorul sportiv al Mureşului Deva, Gheorghe Ţurlea. Reprezentantul grupării devene a precizat că Mureşul nu a cumpărat locul nici unei echipe lovite de criză, ci rămâne în liga secundă, întrucât a fost prima sub linie la retrogradare. „Am fost înştiinţaţi oficial de Departamentul de Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal că Mureşul Deva a fost acceptată să evolueze şi în viitorul sezon în Liga a II-a, Seria a II-a. Decizia a fost luată în conformitate cu ROAF, deoarece Mureşul a fost prima echipă retrogradată şi avea prioritate pentru a reveni în eşalonul al doilea, în caz că alte echipe ar fi renunţat la loc din diverse motive. Precizez că Mureşul Deva nu a cumpărat locul nici unei echipe şi nici nu a plătit vreun ban cuiva, pentru a fi acceptată în Liga a II-a. Clubul nostru a acceptat propunerea FRF, graţie implicării şi sprijinului Consiliului Local Deva şi a sponsorului nostru tradiţional”, a declarat Gheorghe Ţurlea. Cel mai probabil, Mureşul Deva va lua locul echipei Internaţional Curtea de Argeş, care s-a înscris în Liga a IV-a Argeş, după ce şi-a vândut şi locul din Liga I celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Schimbă macazul

Noua „încadrare” a clubului devean presupune modificări organizatorice şi de lot cât mai rapide, chiar dacă e aproape sigur că startul campionatului va fi amânat cu o săptămână. „Noi eram pregătiţi de Liga a III-a, unde ne gândeam să mizăm pe juniori şi tineret, însă acum trebuie să schimbăm planurile. Vom juca într-un eşalon cu pretenţii mai mari, aşa că trebuie să ne întărim lotul de jucători. Timpul este scurt până la începerea campionatului, însă vom face tot posibilul să ne prezentăm cum se cuvine la start”, a precizat Gheorghe Ţurlea, directorul sportiv al Mureşului.

Echipa deveană va disputa, azi, de la ora 10.00, pe Stadionul „Cetate” un meci amical cu FC Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Voi fi devotat culturii hunedorene”

Ieri, într-un cadru festiv, a avut loc învestirea în funcţie a directorului coordonator al Direcţiei Judeţene de Cultură şi Culte...

Zi neagră pentru acuzaţi

Inculpaţii în mai multe dosare de infracţiuni, unele grave, rămân în continuare în arest preventiv. Astfel, magistraţii Tribunalului Judeţean Hunedoara...

Morga din Petroşani a rămas o săptămână fără congelatoare

În plină vară, instalaţia frigorifică de la Morga Spitalului de Urgenţă Petroşani s-a defectat, făcând un calvar munca angajaţilor.

Închide