Municipiul Petroşani a intrat pe scenariul roşu de Covid

Adriana Năstase

De astăzi, municipiul Petroşani intră în sce­nariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de Covid a depăşit, în ultimele trei zile, valoarea de 3 la mie, autorităţile locale precizând însă că şcolile vor rămâne deschise până vineri, când va fi luată o decizie privind programul acestora în funcţie de numărul infectărilor cu noul coronavirus.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Pe­tro­şani, de astăzi sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, a spectacolelor şi concertelor.Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Petroşani a fost convocat ieri de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, în calitate de preşedinte al CLSU, şi a aprobat mai multe măsuri de protecţie sa­nitară.
Astfel, unităţile de alimentaţie publică îşi vor suspenda, pentru moment, activitatea în in­teriorul clădirilor, în timp ce pentru şcoli decizia referitoare la modul de desfăşurare a activităţilor didactice va fi luată vineri.
„Am primit şi hotărârea Comitetului Jude­ţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cu precizarea că aceste hotărâri se dau marţea şi vinerea. Marţea hotărârile sunt legate de toate celelalte activităţi, inclusiv HoReCa, iar vinerea este emisă hotărârea pentru şcoli. În aceste condiţii, la Petroşani şcolile rămân des­chise până vineri şi mergem pe acelaşi scenariu de vinerea trecută, când eram sub 3 la mie. Dacă incidenţa cazurilor nu scade sub 3 la mie, vineri vom primi hotărârea care sta­bi­leşte noi măsuri pentru unităţile de învă­ţă­mânt”, a precizat primarul municipiului Petroşani.
Ca urmare a hotărârii adoptate de CLSU Pe­troşani, ieri au fost reluate acţiunile de dez­infectare a scărilor de bloc, iar reci­pientele pentru dezinfectanţi montate în scă­rile blocurilor vor fi umplute din nou.
De asemenea, este reluată acţiunea de dezinfectare a spaţiilor publice şi a in­sti­tuţiilor din subordinea Primăriei Petroşani, în timp ce evoluţia fenomenului pandemic este “atent monitorizată”, a precizat administraţia locală.
Conform datelor CJSU Hunedoara, 78 de lo­calităţi din judeţ înregistrau ieri o incidenţă a cazurilor de Covid mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Între aceste lo­ca­lităţi se numără municipiile Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Vulcan şi oraşele Ani­noasa şi Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoara e marginalizată de Guvernul Coaliţiei

Parlamentul României a adoptat Bugetul de Stat pe anul 2021, chiar dacă PSD s-a îm­potrivit din răsputeri acestui proiect de

Şanse mari ca din aprilie să funcţioneze linia de gardă la UPU Călan

Adriana Năstase Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hu­ne­doara, Laurenţiu Nistor, s-a întâlnit cu con­du­cerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva şi

Primarul comunei Hărău spune lucrurilor pe nume

Magdalena Şerban Nu toţi primarii văd cu ochi buni modul în care sunt ţinute frâiele în cadrul Asociaţiei Comunelor din

Închide