Municipiul Hunedoara spune NU măririi preţului la apă

04 drinking-waterOana Mihnea

Vineri, aleşii locali de la Hunedoara s-au întrunit pentru a aproba acordarea mandatului reprezentantului Consiliului Local în şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest“. Subiectul principal de discuţie îl reprezintă mărirea preţului la apă şi canal.
Viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, care ulterior a fost susţinut de toţi consilierii şi a trecut cu unanimitate de voturi. Mai precis, „am cerut ca reprezentantul nostru în ADI Aqua Prest să nu voteze mărirea preţului la apă, aşa i-am acordat mandatul“, a precizat Dan Bobouţanu.

Se pot sista plăţile către operator
Şedinţa ADI Aqua Prest este programată pentru data de 18 noiembrie, iar dacă majorările propuse nu vor trece de votul reprezentanţilor administraţiilor locale, consecinţele pentru operatorul de apă sunt destul de grave. „Trebuie să fie prezenţi la şedinţă două treimi din cei mandataţi, iar punctele de pe ordinea de zi se aprobă cu jumătate plus unu din voturi. Dacă măririle nu vor trece, vor fi probleme cu plăţile pentru lucrările pe fonduri europene derulate de Apa Prod. Am primit deja avertizări de la Ministerul Mediului să respectăm strategia tarifară, care face parte din contract. Societatea a făcut şi un împrumut de la BERD, ca să-şi acopere contribuţia la proiect şi dacă nu se aprobă strategia de tarifare propusă, nu o să aibă de unde să plătească, pentru că nu deblochează creditul“, a declarat Liviu Antal, directorul executiv al ADI Aqua Prest.
În prezent, populaţia din judeţ care beneficiază de serviciile ApaProd Deva plăteşte 4,32 lei pentru un metru cub de apă potabilă şi 2,38 lei pentru canal. Mărirea în cazul apei este cu 9 la sută, iar la canalizare cu 30 la sută. Astfel, dacă se aprobă majorările, cetăţenii vor plăti 4,72 lei pentru metrul cub de apă potabilă şi 3,10 lei la canal.

One thought on “Municipiul Hunedoara spune NU măririi preţului la apă

  • 15 noiembrie 2015 la 20:55
    Permalink

    Daca fac o lucrare publica din bani europeni ,repede cersesc bani mai multi de la cetatenii orasului . Este rusinos si dureros pentru educatia lor .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.