Muncitorul de la ArcelorMittal, rănit grav în accidentul de muncă, trimis la Timişoara. Tot în comă profundă

21 martie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

646x404Adriana Năstase

Muncitorul în vârstă de 42 de ani, rănit grav, joi, la Laminorul combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, după ce o stivă de profile metalice s-a prăbuşit peste el şi peste un coleg de-al său, a fost transferat în cursul zilei de vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Colegul său de muncă, în vârstă de 45 de ani, a decedat la locul accidentului, dar bărbatul a scăpat cu viaţă, fiind dus la Spitalul municipal Hunedoara în comă de gradul III, având fractură de bază de craniu, cu contuzie cerebrală severă, cu traumatism toracic şi traumatism abdominal. El a fost internat în Secţia ATI a spitalului, iar în cursul nopţii de joi spre vineri a fost operat, în urma hemoragiei abdominale interne.
Operat la Hunedoara
Directorul medical al Spitalului municipal din Hunedoara, medicul Carolina Radu, a declarat că pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe, care s-a întins pe durata a aproape şase ore, timp în care pacientului i-au fost transfuzaţi peste cinci litri de sânge. „Pronosticul în privinţa sa este încă rezervat. Bărbatul se află tot în comă. A fost nevoie ca el să fie transferat la Spitalul judeţean din Timişoara, pentru a primi tratament de specialitate”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Carolina Radu, directorul medical al Spitalului municipal din Hunedoara.
Potrivit lui Daniel Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, duminică, starea bărbatului era în continuare gravă, acesta fiind sedat şi în comă profundă.
Erau prea obosiţi?
Adrian Bozdog, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, a confirmat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că pe pontajul electronic, cei doi muncitori accidentaţi, dintre care unul a murit pe loc, erau trecuţi cu 12 ore de lucru pe zi. Bozdog susţine că acest lucru nu contravine normelor în vigoare. Însă, este clar că muncitorii de pe platforma siderurgică din Hunedoara, atunci când există comenzi, sunt obosiţi, fiind nevoiţi să lucreze mai mult de opt ore zilnic. Problema aceasta a fost ridicată în repetate rânduri de sindicalişti, după ce din cauza disponibilizăriloir masive de la combinat, au rămas în firmă tot mai puţin specialişti, iar muncitorii sunt nevoiţi să lucreze câte 12 ore pe zi, când sunt solicitaţi. De precizat că ei îşi dau acordul pentru asta. Ca urmare, oboseala poate fi cauza cumplitului accident de muncă înregistrat joi, la ArcelorMittal Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tragerea la sorți a judecătorilor care vor face parte din Biroul electoral județean, pentru alegerile europarlamentare

     Printr-un comunicat de presă, preşedintele Tribunalului Hunedoara, judecătorul Carmen Mihaela Timişan, aduce la cunoştinţă publică faptul că, în data...

EXCLUSIV. Monica Iacob Ridzi, trimisă de urgență la o clinică din Viena

        Deputatul de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi, soția primarului municipiului Petroșani, este supusă astăzi unei intervenții medicale complexe...

Gura lumii 21.03.2014

Unele variante moderne ale practicilor comerciale din epoca de aur au renăscut în aceste zile într-un hypermarket cu patroni străini...

Închide