Muncea „la negru” de nouă ani de zile

Cristina Ghenea

Inspectorii ITM au efectuat, săptămâna trecută, mai multe controale pe şantierul tronsonului de autostradă Deva – Orăştie, pentru a verifica legalitatea în care muncitorii îşi desfăşoară activitatea. Opt persoane au fost descoperite că lucrau „la negru”, una dintre ele fiind angajată fără forme legale de nouă ani de zile.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, primul dintre controale a vizat punctul de lucru din Simeria, de la intersecţia autostrăzii cu Drumul Naţional 7, acolo unde se construieşte un sens giratoriu necesar accesului pe autostradă. Toţi cei şapte muncitori angajaţi de aici lucrau fără a avea contracte încheiate, astfel că angajatorului – patron al unei societăţi din localitatea Potlogi, judeţul Dâmboviţa – i s-a impus luarea unor măsuri de intrare în legalitate până cel târziu astăzi, 12 noiembrie, şi i-a fost făcută şi plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. În cadrul unui alt control, efectuat în satul Aurel Vlaicu, s-a descoperit un alt muncitor care lucra „la negru”. Surpriza inspectorilor a fost, însă, când au constatat că acesta muncea pentru angajatorul respectiv încă din 2003, însă niciodată nu a avut un contract încheiat. „Remuneraţia convenită între părţi era de 50 lei pe zi şi lucra şapte zile pe săptămână, câte 12 ore pe zi, după care, în următoarea săptămână, era liber. Angajatorul a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 lei”, a precizat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Carduri bancare cu LCD

Concurenţa în domeniul tranzacţiilor online este destul de ridicată, o felie mare fiind luată de către Paypal, Square sau Google...

Nu mai ştiu să învingă

Jiul Petroşani s-a făcut de râs cu ultima clasată, FCM Turda, întrucât a scos doar un egal, scor 1-1, în

Accident rutier pe „Drumul lui Băsescu”

Un tânăr în vârstă de 19 ani se află în stare gravă pe patul de spital, după ce a fost...

Închide