Sport

Multe vedete, un singur hunedorean

Ciprian Marinuţ

Toate vedetele în activitate ale nataţiei româneşti vor concura de azi până duminică la a opta ediţie consecutivă a Campionatelor Naţionale de Înot în bazin scurt, care se desfăşoară la Hunedoara. Din  păcate, CSS Hunedoara va avea un singur sportiv în competiţie, din cauza unei decizii „de protecţie a viitorului” a Federaţiei Române de Nataţie.
 

Invazia campionilor
„Legendarii” Camelia Potec, Norbert Trandafir şi Alexandru Maestru, precum şi noua stea Dragoş Agache, singurul român medaliat în acest an la Europene, vor onora cu prezenţa ediţia 2010 a  Campionatelor Naţionale de Înot în bazin scurt de la Hunedoara. Siguri pe medalii, campionii vin la Hunedoara, în primul rând, pentru a-şi verifica nivelul de pregătire în perspectiva competiţiilor internaţionale viitoare. „Prezenţa la Campionatele Naţionale este un act de onoare pentru orice sportiv, indiferent de valoarea performanţelor internaţionale din palmares. În plus, pregătirea sportivă necesită şi verificarea competiţională, iar întrecerea de la Hunedoara e un prilej perfect de testare în vederea Jocurilor Olimpice din 2012”, a spus Ştefan Iamandi, secretarul general al Federaţiei Române de Nataţie. 

 

Talentele să mai aştepte
CSS Hunedoara, club care a scos la rampă multe tinere talente la precedentele şapte ediţii ale Campionatelor Naţionale desfăşurate la Bazinul din Hunedoara, dar şi alte cluburi cu tineri valoroşi,  au fost „băgate sub apă” de Federaţie. Sportivi de valoare, precum Cristian Rizan, Alexandru Ancuţa sau Adelina Buzdugan, care au fost pe podium la seniori sau juniori mari, deşi erau juniori mici, nu vor avea acum drept de participare, din cauza unei decizii „de protecţie a viitorului”. „Va putea concura numai Daniel Scurtu, singurul dintre sportivii noştri care are 17 ani, vârsta minimă de înscriere în concurs. Federaţia a decis să-i protejeze pe juniorii mici, nepermiţându-le să înoate în curse împotriva seniorilor, pentru a-i proteja. Nouă ne pare rău, întrucât ne-ar fi prins bine un concurs acasă. În plus, sportivii juniori se mobilizează de regulă foarte bine împotriva celor seniori, dovadă că uneori au reuşit să urce pe podium”, a spus Anca Băjan, antrenoarea de la CSS Hunedoara.

Gazda perfectă
Bazinul de la Hunedoara, gazdă deja tradiţională a Naţionalelor în bazin scurt, se prezintă şi la ediţia din acest an la standarde excelente. Sportivii sunt mulţumiţi de calitatea şi puritatea apei şi apreciază „straiele de sărbătoare” şi echiparea de nivel internaţional, realizată de către organizatori. „Faţă de anii trecuţi, am reuşit să dotăm bazinul şi cu o instalaţie de sonorizare modernă, care a costat 7.000 de euro. În plus, s-a refăcut instalaţia de filtrare a apei de la bazinul mic şi există o saună nouă şi modernă”, a precizat Dan Colesniuc, directorul Bazinului din Hunedoara.
Competiţia de la Hunedoara se desfăşoară de azi până duminică, cu serii de calificare între orele 10.00 şi 13.00 şi cu finalele, programate de la ora 17.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura