Multe goluri, puţine „nuanţe”

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a fost umilită, scor 0-4, la primul examen dificil al campionatului, de fosta echipă de Liga I, Gloria Bistriţa. Rezultatul e dur, dar corect, întrucât devenii au jucat foarte slab şi pot invoca drept scuze doar penalty-ul uşor acordat în debutul partidei şi un arbitraj puţin defavorabil.

Meci rezolvat rapid
Poate că trupa lui Jean Pădureanu, care are în lot mulţi jucători de calitate, ar fi câştigat în faţa tinerei şi modestei echipe devene şi prin propriile puteri, fără ajutorul arbitrului. Totuşi, pentru a elimina dubiile, tensiunile şi emoţiile, arbitrul Dan Burcă (Mangalia) a dat o mână de ajutor bistriţenilor. Fluieraşul a dictat cu uşurinţă penalty la una dintre primele faze în careu ale Gloriei, pe motiv că Ambruş ar fi ţinut un adversar, iar Frăsinescu (min. 4) a deschis scorul, 0-1 şi a aruncat zarurile partidei. Mureşul a acuzat şocul, dar n-a picat definitiv, dovadă că Miheţ (min. 11) a reuşit primul şut pe poartă. Încurajaţi de acest „succes”, devenii au continuat să joace „deschis”. Alegerea a fost scump plătită, întrucât Gloria s-a descurcat perfect pe contre şi a marcat încă trei goluri.
Constantin Olariu, antrenorul Mureşului Deva, a fost foarte nervos după meci. Tehnicianul i-a cerut socoteală arbitrului pentru penalty-ul acordat, într-un mod nepotrivit, după care şi-a băgat jucătorii în şedinţă. Răfuiala cu fotbaliştii s-a prelungit, iar Olariu n-a mai apărut la conferinţa de presă prevăzută de regulament. Dacă observatorul partidei va consemna absenţa sa, clubul devean riscă o amendă substanţială. Reacţiile faţă de arbitru şi jucători sunt de înţeles într-o oarecare măsură, însă ignorarea jurnaliştilor e nepotrivită.

2 comentarii la „Multe goluri, puţine „nuanţe”

  • 5 septembrie 2011 la 6:05
    Permalink

    Am fost la meci ,arbitru a fost influentat de JEAN PADUREANU ,prezent pe banca tehnica a GLORIEI,se cunoaste ca el este conducatorul cooperativei din liga 1 ,dar si la liga 2-a

  • 5 septembrie 2011 la 20:36
    Permalink

    nu e scuza.trbuie facut ceva caci alfel Liga 3 ne mananca!gata cu gluma,aduceti puncte de afara si castigati acasa.e asa dee greu?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare