FlashSport

Multe goluri, puţin spectacol

Ciprian Marinuţ

Cetate Devatrans a pierdut la un scor onorabil, 20-32, partida de ieri, de-acasă, cu campioana Oltchim. În ciuda celor 52 de goluri marcate, spectacolul a fost modest. „Alchimistele” au „risipit” mai puţină energie decât la antrenamentele tari pentru Liga Campionilor, iar Cetate a refuzat parcă să lupte la capacitate maximă, conştientă că eforturile ar fi în zadar.

Cu flori, dar fără istoric

Renumele Oltchimului a atras aproape 1.000 de spectatori în Sala Sporturilor din Deva, în ciuda preţului destul de piperat al biletelor (15 lei). Nelu Ardelean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal, a fost elegant, ca de fiecare dată, şi a oferit flori jucătoarelor ambelor echipe.
După 2-2 în minutul şase, ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. Oltchim a marcat şapte goluri consecutive şi s-a desprins la 2-9, semn că nu se va pune în nici un fel problema învingătoarei. Fără să forţeze deloc, „galacticele” au condus cu 16-8 la pauză. A surprins neplăcut aerul de condamnate al handbalistelor de la Cetate. Cu excepţia golgheterei Carmen Cartaş, care a marcat jumătate din golurile echipei în prima repriză, dar a ratat două aruncări de la şapte metri, şi a veteranei Melinda Toth, devencele au părut paralizate. În primele 30 de minute, Cetate nu a avut nici un contraatac şi nici un gol marcat din faza a doua.

Valoare, câteva aplauze şi relaxare

Scenariul reprizei secunde a fost ceva mai animat, iar jocul a cules câteva aplauze. Prima care a cucerit publicul a fost veterana Luminiţa Huţupan Dinu, care la 40 de ani, a apărat excelent, inclusiv o aruncare de la şapte metri, în cele 10-12 minute cât a jucat. S-a remarcat, apoi, favorita spectatorilor, fosta deveancă, Valentina Elisei Ardean, graţie unui gol marcat cu o execuţie tehnică de excepţie. Aplauze a mai primit o torpilă a petroşănencei Patricia Vizitiu şi reuşitele de pe final ale Irinei Muntean, parcă singura devencă dornică să demonstreze ceva. A surprins neplăcut că devencele n-au marcat deloc nici în situaţie de şase contra patru, când Oltchim avea două jucătoare eliminate. Situaţia l-a enervat până şi pe antrenorul Ioan Mătăsaru. „Băgaţi ceva viteză de joc, ce-i tangoul ăsta?”, a strigat tehnicianul. Scorul a curs în favoarea Oltchimului şi a atins diferenţa maximă de 15 goluri, 15-30, în minutul 52. Pe final, Oltchim s-a relaxat, iar Irina Muntean a reuşit o triplă, scorul final fiind unul onorabil, 20-32.

Cetate Devatrans – Oltchim Rm. Vâlcea 20-32 (8-16)

Cetate Deva: Poenaru – 6 intervenţii reuşite (din care un 7 m apărat); Ghilă – 8 intervenţii; Cartaş – 6 goluri; Muntean – 3; Ghidoarcă – 3; Stîngu 2 (ambele din 7 m); Bardac – 2; Chitacu – 1 (din 7m.); Şovar – 1; Sabadac – 1; Orşan – 1. Antrenor – Ioan Mătăsaru.
Oltchim: Tolnai – 5 intervenţii reuşite; Huţupan – 7 intervenţii (din care un 7 m apărat); Chirilă – 6 goluri; Brădeanu – 5; Nechita – 4; Managarova – 4; Elisei Ardean – 4; Manea – 3; Curea – 2; Vizitiu, Ozel, Han, Geiger – câte 1.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura