Politica si administratie

Motiunea a cãzut, rãmânem cu Boc pe cap

Nicolle Ebner

Ieri, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în favoarea moţiunii de cenzură s-au pronunţat 228 de parlamentari, s-au înregistrat trei voturi nule şi 197 de voturi împotrivă. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi fost necesare 236 de voturi “pentru”, din totalul de 471 de parlamentari.  

  
 „În toamnă, ne aşteaptă majorări de taxe şi impozite“
Senatorul PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto), apreciază că rezultatul votului demonstrează că actualul guvern nu mai are majoritate politică în Parlament şi, în mod normal, ar trebui să demisioneze. „Incompetenţa actualilor guvernanţi este direct proporţională cu aroganţa şi neruşinarea lor, în condiţiile în care avem un premier la care demogogia politică a atins perfecţiunea. Personal, am votat împotriva reducerii pensiilor şi salariilor, considerând că aceşti oameni nu sunt obligaţi să plătească pentru incompetenţa guvernanţilor. De asemenea, eu cred că aceste măsuri nu îşi vor atinge scopul propus şi sacrificiul pensionarilor şi al bugetarilor va fi inutil, întrucât, în câteva luni de zile, vor trebui să mărească şi impozitele şi taxele”, a declarat parlamentarul liberal, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. La câteva minute după anunţarea rezultatului, Ruşanu a mai declarat că: „în tot discursul său, premierul Boc a vorbit despre problemele ultimilor 20 de ani, despre nerealizările anilor 2007-2008, dar a evitat să analizeze, sub orice formă, anul 2009, în care era prim ministru, an în care, în România, nu s-a luat nici o măsură anticriză şi în care, de fapt, s-a produs fractura economică ale cărei consecinţe le suportăm toţi astăzi”.   
Ruşanu declară că PDL a votat cu o majoritate covârşitoare împotriva moţiunii, deci, pentru susţinerea Guvernului Boc, asumându-şi astfel responsabilitatea pentru aceste măsuri dezastruoase. „În următoarea perioadă, vom prezenta o listă a ruşinii cu parlamentarii din judeţul Hunedoara, care au votat pentru tăierea pensiilor şi a salariilor bugetarilor”, a mai declarat senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura