Actualitate

Mos Crãciun este canadian şi are brevet de pilot

Moş Crăciun este canadian şi locuieşte în Arctica, a proclamat miercuri guvernul de la Ottawa, precizând că i-a înmânat deja acestuia certificatul care-i atestă cetăţenia şi că autorităţile competente au inspectat sania roşie cu care va pleca în această seară în expediţia sa anuală.

Ministrul canadian al cetăţeniei, al imigraţiei şi al multiculturalismului, Jason Kenney, a profitat de o ceremonie de naturalizare a 100 de noi cetăţeni de la Calgary, pentru a reafirma că Moş Crăciun este de naţionalitate canadiană. Fără a se despărţi complet de limbajul de lemn oficial, ministrul i-a urat lui Moş Crăciun „succes în activităţile sale“ şi a dat asigurări într-un comunicat că „în calitate de cetăţean canadian care trăieşte în nordul ţării, poate reveni fără probleme în Canada după încheierea turului lumii“.
Guvernul lui Stephen Harper riscă însă să declanşeze furia Finlandei, întrucât bătrânul cu costum roşu trăieşte „oficial“ în această ţară scandinavă, mai precis în satul Rovaniemi, din Laponia. Însă, din punctul de vedere al Canadei, nu există nici o îndoială. Organismul de control aerian, Nav Canada, a anunţat chiar că „o sursă anonimă din Nord“ a înaintat un plan de zbor pentru „o aeronavă roşie de tip sanie trasă de nouă reni“, cu plecare de la Polul Nord, cu escale „la toţi copiii cuminţi din întreaga lume“. La rândul său, Ministerul canadian al Transporturilor a confirmat, pe un ton extrem de protocolar, că Moş Crăciun „a reuşit la testele de pilotaj şi că încă o dată, este gata să-şi distribuie cadourile“. În plus, afirmă sursa citată, un inspector s-a deplasat la Polul Nord pentru a inspecta sania, care de acum înainte va fi echipată cu GPS. El a verificat atelajul, trenul de aterizare şi, bineînţeles, nasul celebrului ren Rudolph. (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura