„Monumentul lui Moloţ” de la Topliţa s-a degradat, la fel ca şoseaua care duce spre nicăieri

02 placa molotNatalia Bumbac

Mircea Ioan Moloţ obişnuia să-şi lase amprenta aproape pe fiecare lucrare realizată în perioada în care s-a aflat în fruntea judeţului. Numele fostului preşedinte apare în lăcaşuri de cult, pe plăci de marmură, unde au fost asfaltate drumurile judeţene, sau pe alte lucrări realizate din bugetul judeţului, adică al contribuabililor.

„Ctitorul” Moloţ a procedat la fel şi în cazul drumului judeţean 687 D, Topliţa – Lunca Cernii, inaugurat cu mult fast în anul 2013, în prezenţa fostului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu. În localitatea Topliţa a fost instalată o placă de marmură, unde au fost încrustate numele instituţiei care a coordonat proiectul, succedat de numele preşedintelui, scris cu majuscule. De fapt, localnicii din Topliţa îi spun „Monumentul lui Moloţ”. Doar că, spre ghinionul celui care a vrut să rămână în memoria colectivă, ploaia a şters vopseaua de pe placa de marmură, arătând în acest fel şi cât de temeinice erau făcute lucrurile sub şefia lui Moloţ. Fapt demonstrat inclusiv de drumul cu pricina, care duce spre nicăieri. Drumul judeţean 687 D, a cărui modernizare a fost finanţată din fonduri europene, se termină în pădure. Iar la mai puţin de un an după ce a fost dat în folosinţă, un versant s-a prăbuşit pe carosabil, în proiectul realizat atunci, nefiind prevăzută construirea de ziduri de protecţie şi de consolidare a versanţilor. Asta ca să nu mai amintim modul discreţionar în care erau împărţiţi banii judeţului în acea perioadă, având prioritate lucrările care-l interesau direct pe baronul local, sau pe acoliţii săi de partid.

One thought on “„Monumentul lui Moloţ” de la Topliţa s-a degradat, la fel ca şoseaua care duce spre nicăieri

  • 8 februarie 2016 la 21:22
    Legătură permanentă

    Din anul 2010 tot spun că Purcel reprezintă neruşinarea la modul superlativ. Şi cei care îl credeau mieluşel au observat că, din păcate, am dreptate. Cum îl caracterizezi pe un om care îşi renegă proprii copii deoarece nu se înţelege cu mamele lor? Da, mamele pentru că sultanul din Mărtineşti avea nevoie de harem. Dacă pânâ şi secretara şcolii unde era director îi lustruia…pantofii. Este de o abjecţie infinită. Cum să mergi la o reuniune a PNL când tu ai vrut să fii şef la ALDE?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.