Actualitate

Monstrul cu chip de om va sta 20 de ani după gratii

 Livia Botici

Nicolae Pavel (foto), bărbatul de 38 de ani, din Uricani, care la sfârşitul lunii martie şi-a ucis cu bestialitate soţia, înjunghiind-o de 19 ori cu un cuţit de bucătărie, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În urma celor doi soţi, unul în pământ şi celălalt după gratii, au rămas doi copii, o fetiţă de 13 ani şi un băiat de opt ani.
 

Daune de peste  45.000 lei
După un proces care a durat în jur de patru luni de zile, magistraţii au hotărât că probele depuse la dosar de către anchetatori sunt relevante, pentru ca Nicolae Pavel să fie declarat vinovat de omor calificat. Deşi, în urmă cu o lună de zile, criminalul a cerut instanţei să-i schimbe încadrarea juridică, din omor calificat în omor deosebit de grav, cu speranţa că va primi o pedeapsă mai mică, judecătorii i-au respins această cerere şi l-au condamnat la 20 de ani de închisoare, cu executare. De asemenea, magistraţii au decis că Nicolae Pavel trebuie să-i achite fostului său socru suma de 15.000 lei, reprezentând daune morale şi 1.600 lei, daune materiale. Pentru faptul că le-a distrus viaţa şi le-a omorât mama, bestia cu chip de om va trebui să le dea şi copiilor lui câte 15.000 lei, tot cu titlu de daune morale.

I-a oferit 19 trandafiri înainte să o omoare
Cei doi soţi Pavel erau căsătoriţi de 20 de ani. Potrivit declaraţiilor date în faţa judecătorilor de sora victimei, viaţa femeii s-a transformat într-un coşmar, în urmă cu 13 ani, atunci când s-a născut primul copil. Acela a fost momentul în care au început geloziile, bătăile şi chiar tentativele de crimă, pentru că, în anul 2008, ucigaşul i-a dat foc femeii. „În ziua blestemată în care a ucis-o, adică în 19 martie a.c., ştiu că de dimineaţă, i-a cumpărat 19 trandafiri. I-a spus aşa: eu sunt născut în ziua de 19, tu ai să mori în ziua de 19. Şi chiar s-a ţinut de cuvânt… Seara, de faţă cu băiatul lor de opt ani, a luat un cuţit şi a înjunghiat-o de zeci de ori. După crimă, fetiţa lor, care are 13 ani, a spus că acel cuţit nu era de la ei din casă. Nenorocitul, atunci când i-a cumpărat trandafirii, probabil cumpărase şi un cuţit nou cu care să o omoare”, a declarat în faţa instanţei, sora femeii ucise. Potrivit anchetatorilor, după ce a comis crima, Nicolae Pavel a încercat să se sinucidă, producându-şi, cu acelaşi cuţit, o plagă în abdomen, dar nu a reuşit să-şi ia viaţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura