Monica Iacob Ridzi a demisionat din PDL

Sorina Popa
Maximilian Gânju

Deputatul Monica Iacob Ridzi (foto) a demisionat, ieri, din PDL şi din grupul parlamentar, anunţând că va activa ca parlamentar independent până la finalul mandatului. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, că Monica Iacob Ridzi nu mai
putea candida pe listele partidului, deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

„Nu mai poate candida după Codul Etic”

„Am avut o discuţie cu doamna deputat şi i-am spus că noi respectăm criterii de integritate, aşa cum au fost formulate de Comisia de etică a coaliţiei, pentru că ele, de altfel, sunt prinse în Codul Etic al PDL. Doamna Ridzi este trimisă în judecată şi asta înseamnă că
nu mai poate candida. Ea şi-a exprimat intenţia de a mai candida“, a explicat Vasile Blaga. El a mai spus că demisia lui Ridzi din PDL „este unilaterală“.

Va explica motivele demisiei

Contactată, Monica Iacob Ridzi a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că va explica, acasă, adică la Petroşani, toate motivele care au condus la această decizie. Ea s-a înscris în PD în martie 1997, nefiind înregimentată în vreun alt partid politic.
Monica Iacob-Ridzi este acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce a organizat Ziua Tineretului în anul 2009, la Costineşti. Potrivit rechizitoriului, fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor a atribuit ilegal peste trei milioane de lei către două firme private, deşi suma depăşea bugetul alocat, şi a decis ca evenimentele să aibă loc în Bucureşti, Costineşti şi alte 39 de municipii din ţară, unde ştia că structurile proprii ale ministerului sau alte entităţi organizau deja manifestări specifice. Prejudiciul este de 2,7 milioane de lei.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi: “Nu plec din PDL!”

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, care este şi vicepreşedinte  al PDL Hunedoara, dar şi soţul deputatului din Valea Jiului Monica Iacob Ridzi, nu urmează exemplul soţiei de a pleca din partid. Acesta spune că fiecare face politică după convingerile sale şi „aşa cred că este normal”. Tiberiu Iacob Ridzi a fost ales în iunie 2012 primar al municipiului Petroşani, candidând din partea PDL. Pe de altă parte, surse  demne de încredere spun că Monica Iacob Ridzi are o misiune extrem de grea, dacă va candida ca independent. Aceleaşi surse mai spun că liderii judeţeni ai partidului o nominalizaseră deja pentru o nouă candidatură în colegiul din estul Văii Jiului, însă Monica Iacob Ridzi a decis să demisioneze, pentru că din interiorul PDL s-ar fi orchestrat un atac care o viza atât pe ea, cât şi încă doi colegi cu notorietate publică. Aceleaşi surse mai spun că în ciuda demisiei, Monica Iacob Ridzi ar putea fi susţinută chiar de PDL la alegerile generale din decembrie, în condiţiile în care şansele ei de a prinde un mandat sunt mari, iar partidul n-ar putea propune un candidat care să o învingă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare