Mondialul lor, spectacolul nostru

11 iunie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Viaţa pământenilor va fi, într-un fel, mai frumoasă, începând de azi, întrucât starurile lumii vor „dansa” la Campionatul Mondial, cea mai importantă competiţie fotbalistică a mapamondului, care se desfăşoară în premieră pe continentul „negru”, în Africa de Sud. Chiar dacă naţionala tricoloră lipseşte şi „Balul fotbalului” nu va elimina criza financiară, românii se vor „răcori” şi în rolul de telespectatori fideli şi pătimaşi ai turneului final, fie acasă, fie pe terasele special amenajate.

Fotbal de cinci stele
Dacă sărăcia, criza economică şi problemele de zi cu zi îi împiedică pe majoritatea românilor să aibă acces la produse sau servicii de cinci stele, de azi şi până în 11 iulie, toţi românii, microbişti sau nu, se pot delecta cu fotbal de acest calibru. Cu siguranţă, chiar şi cei mai năpăstuiţi au un televizor, pe care să recepţioneze programul TVR şi pot astfel, să evadeze din cotidianul tot mai sumbru şi să savureze meciuri încântătoare la Campionatul Mondial. Dincolo de regretele că România nu e acolo, de consideraţii tehnice, tactice sau valorice asupra echipelor participante, cu siguranţă, această Cupă Mondială va oferi şi meciuri de neuitat. Nu ne rămâne, decât să ne „conectăm” la puhoiul de transmisiuni şi informaţii de la eveniment şi să ne bucurăm de acest spectacol şi de fotbal.

Deschidere surpriză
Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale va avea două „acte”. Starul Shakira, trupa Black Eyed Peas şi artiştii locali au dat startul aseară, în timp ce azi, fanii vor avea parte de o „surpriză”, în prezenţa lui Nelson Mandela. În prima zi a Cupei Mondiale, meciul de deschidere dintre reprezentativele Africii de Sud şi Mexic, programat la ora 17.00 (ora României), pe arena Soccer City, va fi precedat de un spectacol de o jumătate de oră, însă FIFA doreşte să păstreze secretul privind conţinutul acestuia. Tot ceea ce se ştie este că show-ul va fi asigurat de  2.000 de artişti şi va fi condus de muzicianul Lebo M. producător al comediei muzicale de succes „Regele Leu”. Porţile Stadionului Soccer City din Johannesburg se vor deschide la ora locală 10.00 (11.00 ora României).

Pronosticurile vedetelor
Fostul internaţional şi selecţioner al Germaniei, Franz Beckenbauer, crede că reprezentativa ţării sale are şansa a treia la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după Spania şi Brazilia. Fostul internaţional român Ilie Balaci nu vede o surpriză la turneul final al Cupei Mondiale, favoritele în opinia sa fiind Brazilia, Italia, Argentina, Germania şi Spania.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. alb-albastru spune:

  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!
  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!
  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!
  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!
  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!
  PE 15 IUNIE, CU TOTII LA BLAJ!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu mai sunt locuri pentru răposaţi

Cimitirele din Valea Jiului, situate pe versanţii dealurilor, sunt pe zi ce trece tot mai neîncăpătoare. Numai în Cimitirul Central...

Doi escroci şi-au găsit fraierii la Turdaş

O femeie şi fiul ei au fost înşelaţi de doi bărbaţi, care, după ce le-au spus că au stabilit, cu...

A fost ales şi noul Birou Politic Municipal al PNL Deva

Miercuri seara, odată cu alegerea noului preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva, cei 543 de delegaţi la conferinţă şi-au desemnat,...

Închide