Moloţ şi compania, menţinuţi sub control judiciar

02 molotIeri, Tribunalul Hunedoara i-a respins contestaţia lui Tiberiu Balint, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, faţă de decizia procurorilor DNA de prelungire a controlului judiciar cu încă 60 de zile.
Instanţa hunedoreană a dat aceeaşi soluţie în 28 decembrie 2015 faţă de contestaţiile cu acelaşi obiect depuse de Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Hotărârile instanţei sunt definitive. Singurii care nu au contestat dispoziţia procurorilor DNA de prelungire a controlului judiciar, sau cel puţin nu s-a înregistrat nici o cerere în acest sens la Tribunalul Hunedoara, sunt Mircea Moloţ şi ginerele său Robertto Venter. În cazul în care măsura nu este contestată în termenul prevăzut de lege, aceasta va avea, oricum, caracter definitiv.
Reamintim că în decembrie 2014, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de cei cinci inculpaţi, care, după ce au fost audiaţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi cu propunere de arestare preventivă în instanţă. Hotărârea definitivă a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia care a decis ca Moloţ, Balint, Pup, Venter şi Axinte să fie arestaţi la domiciliu. Măsura a fost menţinută până în luna martie 2015, după care a fost înlocuită cu controlul judiciar. În acest dosar, fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine secrete de stat. (N. Bumbac)

One thought on “Moloţ şi compania, menţinuţi sub control judiciar

  • 5 ianuarie 2016 la 15:34
    Permalink

    In sfarsit, Purcel ot Martinesti dovedeste un oarecare simt al realitatii necontestand decizia mentinerii controlului judiciar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.