Firme noi la deszăpezirea drumurilor judeţene

Oana Mihnea 02 utilaj-deszapezire

Începând din această iarnă, drumurile judeţene vor fi deszăpezite de alţi operatori ca şi până acum. Licitaţiile pentru atribuirea noilor contracte s-au încheiat.
În procedură de contestare
Faţă de anii trecuţi, administraţia judeţeană a decis să reorganizeze teritoriul pentru eficientizarea intervenţiilor. Dacă până acum judeţul era împărţit în patru zone, începând din acest an sunt  cinci zone. Astfel, pentru zona Orăştie au participat la licitaţie trei firme, iar contractul a fost câştigat de SC Trameco SA Oradea cu 18.229.185,51 lei. Pentru zona Deva-Păuliş şi zona Brad, se va ocupa de deszăpezire SC Mano Sprint SRL Deva. Valoarea contractului încheiat pentru Deva-Păuliş este 20.553.265,81 lei iar pentru Brad este de 11.142.565,22 lei. În Valea Jiului va acţiona Asocierea SC Zona D SRL Petroşani şi SC Comexim R SRL Lupeni, care a câştigat cu 16.884.741,17 lei. Pentru zona Haţeg-Hunedoara încă nu a fost stabilit operatorul deoarece licitaţia se află în procedură de contestare. Până se clarifică situaţia, vechiul operator va asigura deszăpezirea, adică SC Drupo SRL.
De menţionat că aceste acorduri cadru sunt încheiate pe o perioadă de patru ani şi presupun intervenţie atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. În cazul în care firmele nu îşi îndeplinesc atribuţiile, CJ Hunedoara, în calitate de administrator al acestor drumuri, poate aplica sancţiuni. „Vom supraveghea cu stricteţe modul cum se va acţiona pe aceste sectoare de drum pentru a asigura cetăţenilor cele mai bune condiţii pentru a circula pe timp de iarnă. Conform clauzelor din contract, dacă nu îşi îndeplinesc sarcinile, operatorii vor fi amendaţi şi nu îşi vor primi banii“, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.