Actualitate

Moloţ: S-a aşternut întunericul peste judeţ

Sorina Popa

„De astăzi, s-a aşternut întunericul peste judeţul Hunedoara”. Asta a spus, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), la finalul conferinţei de presă, după ce a anunţat că bugetul instituţiei a fost diminuat cu 15 milioane de lei.

Bugetul judeţului, mai mic cu 10 la sută
„Vor fi închise multe primării, deoarece nu numai că edilii nu vor avea bani de salarii, dar nu vor putea să-şi achite utilităţile. Am scăzut salariile, am dat afară oameni, unde vor să ne ducă guvernanţii? Am fost anunţaţi că, după rectificare, bugetul judeţului scade cu 15 milioane de lei, ceea ce reprezintă 10 la sută din bugetul nostru. Aceşti bani erau programaţi pentru diferite investiţii. Oamenii de afaceri cu care instituţia pe care o conduc lucrează ştiau că suntem un partener serios, fără restanţe către ei. Însă, acum, trebuie să-i anunţ că acest nenorocit de guvern ne-a luat suma respectivă şi unele proiecte probabil că le vom opri. Problema nu este numai a Consiliului Judeţean. Astfel, din banii necesari pentru echilibrarea bugetelor locale, s-au luat 10 milioane de lei. Vă daţi seama că unele primării se vor închide din acest motiv”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Li se pun beţe-n roate
Pe de altă parte, sunt şi veşti bune în ceea ce priveşte proiectele depuse de judeţul nostru, în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Astfel, potrivit lui Mircea Ioan Moloţ, care a preluat şefia Regiunii Vest pentru o perioadă de un an, hunedorenii stau cel mai bine la capitolul proiecte depuse şi aprobate de ADR Vest.
„Până la 17 august 2010, au fost depuse 615 proiecte la sediul ADR Vest, în vederea solicitării de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013). Până în acest moment, au fost contractate 67 de proiecte, valoarea finanţării nerambursabile a acestora fiind de aproximativ 147 milioane de euro, iar 423 proiecte se află în diferite faze de evaluare şi selecţie sau precontractare, având o valoare a finanţării nerambursabile solicitate de aproximativ 648 milioane euro. Numărul proiectelor contractate este mic, deoarece procesul este unul extrem de greoi. Multe proiecte stagnează, din cauza celor de la Bucureşti, de luni de zile se aşteaptă nişte avize. Este o bătaie de joc. Facem proiecte, iar apoi, suntem blocaţi şi aşteptăm degeaba banii europeni. Am trimis o scrisoare în acest sens, către guvern, pentru urgentarea tuturor acestor procese. Banii europeni sunt singurii care ne mai pot salva”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

5 comentarii la „Moloţ: S-a aşternut întunericul peste judeţ

  • Te plangi ca ti-au luat banii…10%… pai tocmai ce ti-au luat comisionul…ha ha ha, merita sa faci scandal…de banii astia mai cumparai ceva proprietati si prin alt judet, ca in HD nu mai ai ce sa cumperi ca ai luat cam peste tot…Felicitari tov. Panturu.

  • inchide linistit si consiliul judetean si du-te acasa ! oricum este inutil !!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura