Politica si administratie

Molot nu cedeazã. Timis nu se lasã!

  Andreea Lazăr

În şedinţa Consiliului Judeţean de ieri  a fost supusă la vot plângerea Primăriei Haţeg, prin care se cerea revocarea hotărârii consilierilor judeţeni din luna ianuarie, prin care s-au repartizat administraţiilor locale sumele defalcate din TVA şi cota de 21 la sută din impozitul pe venit. Cu 27 voturi „pentru“ şi cinci „abţineri“, consilierii judeţeni au aprobat menţinerea hotărârii iniţiale.
 

Prima hotărâre rămâne valabilă
În plângerea prealabilă adresată Consiliului Judeţean în 25 ianuarie, edilul şef al oraşului Haţeg susţinea că s-au încălcat prevederile legale premergătoare alocării fondurilor, printre care nepublicarea în presa locală a proiectului pentru eventuale contestaţii. De asemenea, prin respectiva hotărâre, unui număr de nouă primării din judeţ, printre care şi cea din Haţeg, nu i-a fost alocat nici un ban de la Consiliul Judeţean.
„La fel cum am spus în  şedinţa din luna ianuarie, consider că repartizarea banilor a fost corectă. Primăria Haţeg a primit în luna noiembrie 740.000 de lei pentru susţinerea unui proiect european, iar la începutul lui 2010, a beneficiat de 2.378.000 de lei. Cred că trebuie să primească şi alte administraţii bani, nu doar Haţegul”, a afirmat, în şedinţa de ieri, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara. Ca urmare, consilierii au decis prin vot să se menţină Hotărârea CJ adoptată în luna ianuarie.

„Vom merge la instanţă”
Însă, primarul Nicolae Timiş nu se dă bătut în faţa acestei decizii a consilierilor judeţeni. Edilul haţegan a declarat că va ataca hotărârea în contencios administrativ. „Nu mă aşteptam la un răspuns favorabil pentru oraşul Haţeg în urma acestei şedinţe. Preşedintele CJ spune că ne ajută. Eu mă întreb când minte? Când spune că ne ajută sau când nu ne dă bani? Eu nu am cerut consilierilor judeţeni anularea hotărârii, ci preşedintelui Moloţ. Nu mă aşteptam ca maşina de vot a preşedintelui să funcţioneze atât de bine. Vom ataca în contencios administrativ hotărârea”, a declarat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura