Modelul de la Apa Serv Valea Jiului – de urmat şi de restul ţării

Maximilian Gânju

Ministrul Fondurilor Europene a participat la lucrările Asociaţiei Române a Apei -Comitetul Teritorial Olt-Jiu, organizate de Apa Serv Valea Jiului. Ministrul Rovana Plumb a declarat încă de la deschiderea lucrărilor că operatorul de apă şi canal din Valea Jiului este un model de urmat de alţi operatori din ţară.

Rovana Plumb s-a aflat în Valea Jiului pentru a discuta o serie de aspecte legate de activitatea societăţilor de apă şi canal din sud-vestul ţării, dar a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii administraţiilor locale din regiunea minieră. „Ţin să felicit în primul rând Apa Serv. (…) Doresc ca Apa Serv, ca model, să fie multiplicat în toate judeţele ţării. Practic este un proiect nou şi sunt convinsă că împreună vom duce la îndeplinire şi vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus prin programul de guvernare, astfel încât cetăţenii să aibă o viaţă mai bună şi să beneficieze de tot ceea ce poate aduce prin implementare un proiect finanţat pe fonduri europene. Trebuie să găsim soluţii astfel încât nu numai absorbţia banilor europeni să fie mai rapidă, dar în primul rând cetăţenii să beneficieze de serviciile publice de utilitate, apă potabilă şi sistemul de canalizare. Avem pentru acest exerciţiu financiar, pus la dispoziţia României, pentru infrastructura de apă şi apă potabilă, 3 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Oficialul guvernamental a prezentat şi o serie de proiecte de dezvoltare la întâlnirea cu primarii din localităţile Văii Jiului.
”România a primit de la Comisia Europeană invitaţia de a participa la o platformă privind sprijinirea regiunilor carbonifere în tranziţie. Valea Jiului este o prioritate a Guvernului Dăncilă în ceea ce priveşte susţinerea unei regiuni pe principiul european «No region left behind» – Nici o regiune nu trebuie să rămână în urmă. Acesta este principiul de coeziune şi de solidaritate pe care îl respectăm ca guvernare în ceea ce priveşte dezvoltarea României, bineînţeles, bazându-ne pe măsurile programului de guvernare“, a mai declarat, Rovana Plumb ministrul Fondurilor Europene.
În domeniul infrastructurii de transport, primarii au identificat ca priorităţi finalizarea drumului de la Câmpu lui Neag la Herculane, reabilitarea drumului dintre Voineasa – Petrila – Petroşani şi a DN 66A, care asigură legătura dintre oraşele Văii Jiului.
În domeniul infrastructurii de turism, autorităţile locale au solicitat un proiect integrat pentru un domeniu schiabil construit de la estul la vestul Văii Jiului. Primarii din Valea Jiului şi Consiliul Judeţean Hunedoara vor transmite Guvernului, până pe 25 mai, proiectele întocmite şi care au nevoie de finanţare, care ar ajuta la dezvoltarea regiunii monoindustriale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţul a fost prins, banii restituiţi

Proprietarul unui magazin din Brad a văzut un hoţ care a pătruns în local şi a sunat imediat la 112....

Bătrână înşelată de 500 de lei

Cât de naivi pot fi unii oameni! În urmă cu câteva zile, o deveancă în vârstă de 85 de ani...

Misiune de salvare periculoasă în Parâng

Sub avertizare de vreme severă, salvatorii montani din Petroşani au fost nevoiţi, sâmbătă, să intervină la salvarea unei turiste accidentate.

Închide