Deputatul PNL Lucian Heiuş: Se pregăteşte marele furt al PSD-ALDE din Pilonul 2 de Pensii

20 mai 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Lideri ai organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL au susţinut, vineri, o conferinţă de presă, pentru a anunţa demararea campaniei legată de ”marele furt al PSD cu Pilonul 2 de Pensii”.

3.000 de voluntari în ţară
Deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, primarul Haţegului, Marcel Goia, şi primarul Călanului, Adrian Iovănesc, au susţinut conferinţa de presă, reclamând faptul că cei de la Putere vor să ia din banii Pilonului 2 de Pensii. ”La nivel naţional vor fi 3.000 de voluntari, iar în judeţul Hunedoara 72 de voluntari care vor merge din uşă-n uşă şi vor explica beneficiarilor Pilonul 2 de Pensii că acesta este bine că există şi trebuie să continue. Este vorba despre marele furt pe care-l pregăteşte PSD-ALDE vizavi de Pilonul 2. Sunt banii dumneavoastră şi este anormal ca statul să ia din ei, ca să-şi acopere golurile. Astăzi, sunt 9,2 miliarde de euro în Pilonul 2 de Pensii. Deficitul fondului de pensii este 2,7 miliarde de euro pe an. Practic, cu banii din Pilonul 2 acoperă deficitul respectiv. Dar ce se întâmplă după? PSD şi ALDE vor să desfiinţeze Pilonul 2 şi să pună mâna pe banii românilor din conturile personale de pensie. Noi, liberalii, considerăm că acest pilon este bine să continue, să se întărească, astfel ca atunci când vor ieşi la pensie, oamenii să aibă mai mulţi bani. Este bine pentru toţi care contribuie la fondul de pensie, pentru că este o alternativă la Pilonul 1. Vom sesiza Avocatul Poporului, în acest sens, vom depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului, pentru ca drepturile românilor să nu fie tăiate. Fondurile de pensii private oferă un randament obligatoriu care depăşeşte rata inflaţiei. Banii adunaţi în Pilonul 2 pot fi retraşi într-o singură tranşă sau distribuiţi lunar. Sumele sunt în conturi individuale administrate de fonduri private. Ei pot fi lăsaţi moştenire. La Pilonul 1, cel public, banii sunt în contul statului din care se plătesc pensiile publice actuale. Pensia publică este un drept plătit de stat până la finalul vieţii ”, a declarat deputatul PNL Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mihai spune:

    Da cu pensiile speciale ce ziceti?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modelul de la Apa Serv Valea Jiului – de urmat şi de restul ţării

Ministrul Fondurilor Europene a participat la lucrările Asociaţiei Române a Apei -Comitetul Teritorial Olt-Jiu, organizate de Apa Serv Valea Jiului....

Hoţul a fost prins, banii restituiţi

Proprietarul unui magazin din Brad a văzut un hoţ care a pătruns în local şi a sunat imediat la 112....

Bătrână înşelată de 500 de lei

Cât de naivi pot fi unii oameni! În urmă cu câteva zile, o deveancă în vârstă de 85 de ani...

Închide