Mitingul liberalilor hunedoreni împotriva Guvernului Tudose

Sorina Popa

Ieri, liberalii hunedoreni au organizat un miting pentru susţinerea Moţiunii de Cenzură depusă în Parlament de către PNL şi USR. Deşi a plouat mărunt, liberalii s-au strâns în faţa sediului judeţean al PNL, din Deva, în număr mare, iar apoi au plecat, încolonaţi, spre Prefectura Hunedoara, unde au citit sinteza Moţiunii de Cenzură. Sute de membri ai PNL, primari, aleşi locali şi judeţeni, parlamentari, dar şi membri simpli au protestat, ieri, împotriva executivului condus de Mihai Tudose. Mesajul liberalilor a fost unul extrem de clar. Vor ca guvernul să cadă.
„Interesele ţării sunt mai presus de cele de grup”
„Încercăm astăzi să conştientizăm şi populaţia, şi parlamentarii de la alte partide să voteze Moţiunea de cenzură ca să putem scăpa de acest guvern Mihai Tudose, care face numai rău României. Fac un apel la parlamentarii PSD şi ALDE din judeţ, şi nu numai, în special la senatorul Viorel Sălan, din Orăştie, să voteze Moţiunea PNL-USR. Să înţeleagă că interesul ţării este deasupra intereselor de grup”, a declarat deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş.
Primarul ales, bolnav, dar prezent
„Am venit la acest minting, deşi am pneumonie. Îmi iubesc ţara, de aceea am vrut să particip la mitingul pentru susţinerea Moţiunii de Cenzură. Asistăm la o diferenţă fantastic de mare între promisiuni şi fapte la acest guvern. Eu sunt adeptul faptelor. Însă, acest guvern a venit doar cu promisiuni. Şi merge pe aceeaşi politică în continuare. Iar ţara nu are şansa să progreseze în acest fel. Eu sper să cadă Guvernul Tudose. Mi-aş dori să vină un guvern PNL şi lucrurile ar merge foarte bine în ţară. Sunt convins că un guvern PNL ar sprijini judeţul Hunedoara şi Primăria Deva. Altfel, multe localităţi din judeţul nostru vor fi la mâna executivului PSD”, a afirmat Florin Oancea, primarul ales al municipiului Deva,
„Susţinem Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Mihai Tudose. Am venit în calitate de viceprimar să protestez, pentru că Primăria Deva va pierde lunar trei miliarde de lei vechi prin scăderea impozitului. Cred că acest guvern trebuie să plece acasă, să lase un guvern mai competent, poate chiar al PNL”, a spus viceprimarul Devei, Răzvan Mareş.
Textul moţiunii, citit de un fost social-democrat
Ieri, în Parlament, a fost citit textul Moţiunii de Cenzură, intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, prin care cei de la PNL şi USR vor să demită Guvernul Tudose.
„Vă cerem, prin urmare, să votaţi prezenta moţiune de cenzură cu responsabilitate. Vă cerem să vă gândiţi la ceea ce ar fi trebuit să fie exerciţiul guvernării şi cât de departe este faţă de ceea ce le-aţi spus oamenilor atunci când le-aţi cerut votul. Nu sunteţi nici parlamentarii lui Dragnea, nici ai lui Tudose, nu sunteţi proprietatea politică a vreunui baron ori grup de interese. Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!“, le-au transmis parlamentarilor reprezentanţii PNL şi USR. Moţiunea de cenzură a fost citită de către deputatul PNL Dan Vîlceanu, cel care în perioada 2006-2009 a fost preşedinte al Tineretului Social-Democrat din Gorj.
În timpul citirii moţiunii, parlamentarii coaliţiei au vociferat şi au determinat întreruperea lecturii pentru câteva zeci de secunde.

5 comentarii la „Mitingul liberalilor hunedoreni împotriva Guvernului Tudose

 • 21 noiembrie 2017 la 7:28
  Permalink

  Nu va vedeti ca sunteti pe lângă subiect?
  Da” Doamna liberalismului hunedorean(harau)unde e?

 • 21 noiembrie 2017 la 8:31
  Permalink

  Bine ca fostul PSD-ist stie sa citeasca…unii liberali au pneumonie, altii nu stiu sa citeasca, alti liberali au fost PD-listi. Da Liberali liberali mai sunt ?

 • 21 noiembrie 2017 la 9:45
  Permalink

  Fantastic. În PSD nu sunt pedişti? Şi încă ce pedişti. Mai sunt şi peremişti. La un loc sunt vocile cele mai sonore, propagând…social-democraţia. Aşa că e mai bine dsâ nu mai discutăm pe tema asta.

 • 21 noiembrie 2017 la 11:59
  Permalink

  Din 2004 până în 2016 județul Hunedoara a fost condus de liberali. De ce este unul dintre cele mai sărace județe din Transilvania? Mă mir că nu le este rușine celor de la PNL care au devenit băsiști sadea.

 • 21 noiembrie 2017 la 21:15
  Permalink

  Foarte corect. Pediștii care au ajuns la PNL sunt băsiști sadea. Cei care au ajuns la PSD, sunt cenacliști, cântă cântece, scriu și recită poezii, fac…programe alături de foștii peremiști, actuali social-democrați. Mă întreb oare ce zice Ion Iliescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Opt decenii de la înfiinţarea primei şcoli de zbor din judeţ

În urmă cu 80 de ani, Petroşaniul a fost printre primele oraşe din ţară unde a funcţionat o şcoală de...

Drumurile comunale din Bunila intră în modernizare

A răsărit soarele şi pe strada administraţiei publice din Bunila, primarul de aici semnând, ieri, contractele de finanţare pentru modernizarea...

Şi la Blăjeni, deszăpezirea se face cu forţe proprii

Administraţia comunei Blăjeni s-a aprovizionat cu 40 de tone de material antiderapant pentru iarnă, deszăpezirea urmând să fie făcută în

Închide