Miting cu 10.000 de poliţişti în Capitală

21 martie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Mai mulţi poliţişti din judeţ vor participa la acţiunea organizată de sindicatele breslei în 25 martie la Bucureşti. Acestora li se va alătura şi fostul poliţist ieşit în pensie Vasile Bucuci, cel care a condus Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) – BT Hunedoara, din funcţia de vicepreşedinte.

„Voi pleca de vineri seara, pentru a le fi alături poliţiştilor la mitingul din Bucureşti. Se preconizează că vor fi în jur de 10.000 de poliţişti din toată ţara”, ne-a spus Vasile Bucuci. Data mitingului din Bucureşti coincide cu Ziua Poliţiei Române, 25 martie nefiind aleasă întâmplător. De altfel, întrunirea poliţiştilor din Capitală se va desfăşura sub mesajul „De «Ziua Poliţiei», poliţiştii îşi cer drepturile în stradă!”, se arată în comunicatul SNPPC şi PRO LEX. Mitingul se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16.00.
Acţiunea din 25 martie va fi precedată de două zile de pichetări la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în 23 şi 24 martie. Toate aceste demersuri au la bază nemulţumirile poliţiştilor legate de nivelul de salarizare, revendicările lor fiind comunicate MAI. „Oamenii legii sunt extrem de supăraţi şi spun că au ajuns la capătul răbdării. Deşi în bilanţuri rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, iar aprecierea pentru ei reiese constant din comunicate ori din discursuri pe la tribune politice, guvernanţii nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani”, se arată în comunicatul SNPPC. Tot aici, sindicaliştii cer Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă care „să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20 la sută, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază de la 01 aprilie 2017”, precum şi eliminarea unor plafoane şi majorări ale veniturilor în cazul unor intervenţii speciale.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dica spune:

  Saracii…oare senatoarea noastra ce zice?
  Oare cat sa mai primeasca?
  Clar ca peste medici si profesori.

 2. xnet spune:

  Rusine mare,vazind ca alte categorii cara au fost vitregite pana acum au primit drepturi salariale incearca si ei.RUSINE NATIONALA ! PENSII DE LA 50 DE ANI SI LEFURI MAI MARI CA DOCTORII ! RUSINE !

 3. Cornel Popa spune:

  Nu merita nici salariul pe care-l au acum. Multi sunt niste prosti, puturosi si spagari. Multi nu-si merita pensiile grase, cum ar fi : cotolan, micu dan, goga dan iosif, pitulescu mircia, butnar marilena, titel bragaru s.a. In acest minister e nevoie de o adevarata schimbare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoaţă din apartamente, prinsă de poliţişti, iertată de victime

Poliţiştii deveni au reuşit să identifice şi să reţină autoarea mai multor escrocherii prin metoda produselor gratuite de la supermarket,...

Condamnată pentru abuz în serviciu, fosta directoare de la DGASPC contestă pedeapsa

Tribunalul Hunedoara va avea mâine în dezbatere contestaţia la executarea pedepsei formulată de Monica Georgescu (foto), fost director general al...

Alte cereale… hrişca (2)

În numărul trecut vorbeam despre necesitatea rotirii cerealelor pentru un plus de beneficiu şi de eliminare a aditivilor care se...

Închide