Misiune deosebit de dificilă a salvatorilor montani din Petroşani

26 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pe o vreme deosebit de rea, cu ninsoare abundentă, frig şi fulgere, salvamontiştii din Petroşani au avut de intervenit la salvarea unui turist accidentat în Parâng, la peste 2.000 de metri altitudine.

Bărbatul din Valea Jiului urcase la munte pentru schi de tură, dar a suferit o accidentare la gleznă. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Petroşani, Remus Popescu, schiorul s-a accidentat la picior în cursul zilei de duminică şi a rămas în cort sub Vârful Cârja. Cum accidentarea a fost mai serioasă decât a crezut iniţial, luni a cerut sprijin. ”A urcat la munte pentru schi de tură. Azi (luni-n.r.) dimineaţă ne-a fost solicitat ajutorul. A văzut că e serioasă accidentarea de la picior. E bine că ne-a cerut ajutorul”, a declarat Remus Popescu.
Traseul parcurs de turist este dificil şi vara, pe timp frumos, astfel că misiunea salvamontiştilor n-a fost deloc una simplă. Până să ajungă la victimă salvatorii au avut parte de ploaie, grindină, de ninsoare şi de ninsoare cu fulgere. Bărbatul salvat avea experienţă pe munte şi a fost însoţit de alţi prieteni în drumeţie. A fost predat unui echipaj SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Petroşani, iar medicii spun că este în afara pericolului. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Facilităţi de la plata chiriei

În Monitorul Oficial nr. 425 din 21 mai 2020 a fost publicată Legea nr. 62/2020 din 20 mai 2020 privind...

Primarul Hunedoarei acuză adversarii politici de lansarea de informaţii false cu testele COVID-19

Un site cu ştiri locale ne anunţă că la Spitalul municipal din Hunedoara nu se mai fac teste COVID-19 din...

Pentru PNL duduie economia, pentru români dă rateuri!

Majorarea alocaţiilor pentru copii, a pensiilor şi a salariilor în educaţie este incertă şi Programul IMM Invest, care ar fi...

Închide