Mischie, achitat, dar bun de plată

Cristina Ghenea

Nicolae Mischie (foto), fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a fost achitat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dat sentinţa finală în procesul în care s-au judecat recursurile declarate împotriva hotărârii instanţei din Deva.
Politicianul este judecat de ani de zile într-un dosar în care este acuzat de contrabandă cu maşini. Judecătoria Deva l-a condamnat pe Mischie la trei ani de închisoare cu suspendare, însă, în urma apelului de la Tribunalul Hunedoara, pedeapsa a fost redusă la doi ani cu suspendare. Ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să menţină această decizie, dar l-au şi achitat pe Mischie de infracţiunea de înşelăciune. Necazurile i se trag de la două autoturisme aduse din străinătate, pe care nu le-ar fi declarat la vamă şi pentru care nu a achitat taxele aferente.
„În urma judecării recursurilor, magistraţii au menţinut condamnarea lui Nicolae Mischie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală. De asemenea, s-a păstrat interzicerea drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de doi ani“, a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Tot acesta a  adăugat că, o dată cu achitarea învinuitului pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, instanţa a anulat actele false, respectiv declaraţiile vamale de import şi declaraţiile notariale autentificate. În rest, au fost menţinute dispoziţiile sentinţei atacate. „Pe latura civilă, a fost menţinută obligaţia de plată de către inculpat a despăgubirilor în valoare de 33.354,97 lei, stabilită de instanţa de fond, Judecătoria Deva. Hotărârea este definitivă“, a mai precizat Cosmin Muntean.

3 comentarii la „Mischie, achitat, dar bun de plată

 • 27 octombrie 2011 la 22:00
  Legătură permanentă

  Toate sentinţele judecătoarei Popescu Daniela sunt desfiinţate. O analfabetă care ar trebui atrestată!

 • 28 octombrie 2011 la 9:30
  Legătură permanentă

  sa fie arestati toti interlopii cu legitimatie de la stat !

 • 30 octombrie 2011 la 13:10
  Legătură permanentă

  pompi, ti-e ciuda ca te-a condamnat pt ca exerciti profesia de avocat fra drept ?!
  nu-i nimic, o sa fii condamnat inca o data, dupa ce se intoarce dosarul de la ccr …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.