Mişcări de trupe în Cabinetul Ponta

Ieri, ministrul de Interne, Ioan Rus (foto dreapta), şi-a dat demisia de onoare, acuzând presiuni politice asupra ministerului pe care-l conduce, atât din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, cât şi din partea preşedintelui interimar Crin Antonescu. De asemenea, şi-a dat demisia din guvern şi Victor Paul Dobre (foto stânga), ministru delegat pentru Administraţie, din „motive personale”. Ce spun politicienii locali despre cele două demisii la vârf de la Ministerul Administraţiei şi Internelor?
Dorin Gligor, liderul judeţean al democrat-liberalilor, consideră că demisia lui Rus a venit ca urmare a faptului că nu se poate colabora cu preşedintele interimar Crin Antonescu. „Eu nu comentez demisia lui Ioan Rus, ci discut despre contextul general care s-a creat în România odată cu instalarea guvernului care duce spre nicăieri. Rus era unul dintre oamenii despre care aveam o părere bună şi îl credeam capabil să facă ceva. Cât despre presiunile invocate, să colaborezi cu Crin Antonescu este o misiune imposibilă. Despre presiuni ale lui Traian Băsescu, nu poate fi vorba“, a declarat Dorin Gligor.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu a dorit să comenteze hotărârea fostului ministru de Interne. „Nu pot să comentez, doar am auzit şi nimic mai mult. Eu sunt la minister de azi dimineaţă (ieri – n.r.) şi doar am auzit, atât vă pot spune“, a precizat politicianul.
Senatorul Cosmin Nicula este de părere că demisiile lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre nu vor afecta mersul guvernului şi nici înţelegerea dintre social-democraţi şi liberali. „Este o demisie de onoare din partea lor, care practic, nu influenţează cu nimic activitatea guvernului şi cu atât mai puţin a USL. Sunt convins că persoanele care îi vor înlocui pe cei doi demisionari vor acţiona pentru binele societăţii“, a precizat Nicula.
Tot ieri, premierul Victor Ponta a făcut unele modificări în Guvern, înaintând preşedintelui interimar propuneri pentru noi miniştri, care au fost acceptate de Crin Antonescu. Astfel, Mircea Duşa este propus ministru de Interne, Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţia Publică, Titus Corlăţean, ministru de Externe, în locul lui Andrei Marga, care va fi numit ambasador la Berlin. De asemenea, Dan Şova a fost numit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, iar judecătorul Mona Pivniceru, ministru al Justiţiei. (A. Nedelcoff)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 7.08.2012

Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box Pentru că pugilistul devean Bogdan Juratoni a avut parte de un tratament ostil

Bulina albă, 7.08.2012

Bogdan Juratoni, pugilist devean, legitimat la Dinamo Pentru că a boxat curajos şi inteligent şi şi-a dominat adversarul în optimile

Accident grav la intrarea în Petroşani

Doi şoferi au ajuns cu răni grave la Spitalul de Urgenţă Petroşani, după ce s-au tamponat pe DN 66, la

Închide