Mişcare şoc a conducerii Consiliului Judeţean. Cosmin Vasile, noul manager al Teatrului din Petroşani

Sorina Popa

Lucrurile s-au precipitat la Teatrul din Petroşani, iar ieri, vicepreşedintele CJ Ion Bădin a ajuns la faţa lo­cu­lui însoţit fiind de noul ma­na­ger al in­sti­tuţiei cul­turale. Astfel, Cosmin Vasile (foto), fost director tehnic al Pri­mă­riei Deva, este managerul interimar al teatrului pe­troşănean.

Vor să protesteze
Potrivit lui Ion Bădin, la teatru sunt două tabere, pro şi contra Cosmin Rădescu, fostul manager. „Când am ajuns la teatru, unii dintre salariaţi au venit peste noi. Ne-au luat la rost, că am pus un om la şefia instituţiei, care nu este dintre ei, l-am adus din exterior. Salariaţi de aici au ameninţat că vor intra în grevă din cauză că a fost schimbat din funcţie Cosmin Rădescu. Este treaba lor. Au trans­mis chiar o hârtie în acest sens preşedintelui Con­siliului Judeţean, ca să negocieze numirea noului manager. Conducerea Consiliului Judeţean a decis să punem pe cineva din afara teatrului. Discuţiile de azi (n.r.-ieri) au fost aprinse”, a declarat Ion Bădin (foto mic), vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

O provocare
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat pe Cosmin Vasile, managerul interimar al Teatrului I.D.Sîrbu din Petroşani.
„Este o provocare pentru mine, această numire. Am demisionat luni, 24 mai, din postul de funcţionar public la Primăria Deva. Este clar că nu va fi uşor, aici, dar este un nou început pentru mine. Am acceptat propunerea celor de la Con­siliul Judeţean pentru a mă ocupa de teatrul din Petroşani. Aici va gtrebui să împăcăm cele două ta­bere, cea pro Rădescu şi cealalată, contra Ră­descu. Sunt salariaţi nemulţumiţi că am venit eu la conducere. Dar sunt şi dintre aceia care vor să muncească în continuare. Am experienţă, am pus în practică atâtea proiecte la primărie. Mi s-a reporşat că sunt inginer şi nu aş avea de căuta la conducerea unei instituţii de cultură. Nu cred că au dreptate”, a afirmat Cosmin Vasile, managerul in­terimar al teatrului din municipiul Petroşani.

Nu s-a prezentat la evaluare
Reamintim că managerul Teatrului din Pe­tro­şani, Cosmin Rădescu, a fost, demis din funcţie. Ma­gistraţii au decis că acesta este obligat să se prezinte în faţa comisiei de evaluare, dar Rădescu a ignorant decizia instanţei. În aceste condiţii, şe­ful CJ Hunedoara i-a reziliat contractul de manager al teatrului. Cosmin Rădescu a evitat în repetate rânduri să se prezinte la testul pentru evaluarea anuală a activităţii sale, acuzând că este hărţuit de către conducerea Consiliului Judeţean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.