Mişa Klein, legenda Hunedoarei

11 michaelkleinCiprian Marinuţ

Suporterii alb-albaştri, foşti jucători din echipa de aur a Corvinului, oficiali şi fotbalişti de la FC Hunedoara vor comemora, azi, împlinirea a 23 ani de la dispariţia lui Michael Klein, cel mai iubit fotbalist hunedorean. Conform tradiţiei, va avea loc un marş memorial, de la ora 12.00, şi o depunere de coroane, de la ora 12.15,  la bustul sportivului din faţa stadionului ce-i poartă numele.

Trăieşte în sufletul suporterilor
Michael Klein, emblematicul jucător al Corvinului şi naţionalei României, este încă viu în sufletele celor care iubesc fotbalul hunedorean şi trăiesc pentru culorile alb-albastru. Suporterii alb-albaştri, foşti jucători din echipa de aur a Corvinului, oficiali şi fotbalişti de la FC Hunedoara se vor întâlni azi, pentru a marca 23 ani de la dispariţia legendarului fotbalistului. Participanţii la eveniment îi vor aduce un nou omagiu jucătorului printr-un marş memorial şi depuneri de coroane la bustul său.

 „Furnicuţa”, fotbalului românesc
„Pentru bravul Mişa, orice minge scoasă din picioarele adversarilor era la fel de importantă precum un gol din foarfecă”, scria despre Michael Klein marele gazetar Ioan Chirilă. Povestea fotbalistului Klein a început aproape de furnalele Hunedoarei, într-un cartier muncitoresc şi s-a terminat în opulenta Germanie, acolo unde Mişa ajunsese să joace, în sfârşit, pe bani. A durat 33 de ani, trei luni şi 23 de zile şi a fost curmată brusc de un atac de cord care nu l-a mai lăsat să se ridice de la podea, după o serie de flotări, la un antrenament al echipei sale de club, Bayer Uerdingen. Vestea dispariţiei a fost şocantă, deoarece Klein era un fotbalist puternic, un maratonist desăvârşit, poate singura  „furnicuţă” autentică din fotbalul românesc.

Cine a fost Mişa?
Michael Klein s-a născut pe 10 octombrie 1959, la Almaş (Sibiu). A fost legitimat la Corvinul Hunedoara din 1973 până în 1989, când a trecut la Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat eventul. Fotbalist complet, în egală măsură apărător de bandă stângă dar şi coordonator de joc, Mişa a fost prezent la turneele finale ale Campionatului European din 1984 din Franţa şi Cupei Mondiale 1990 din Italia. După 1990 s-a transferat la echipa germană de prima ligă Bayer Uerdingen. Prestaţiile sale l-au impus printre jucătorii de mare ţinută sportivă din fotbalul nostru. Michael Klein a murit pe 2 februarie 1993 la Krefeld, Renania de Nord-Westfalia, în timpul unui antrenament susţinut cu echipa sa, Bayern Uerdingen.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.