Miron Cozma nu a fost lăsat să participe la o înmormântare

16 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Poliţia municipiului Petroşani nu i-a dat voie lui Miron Cozma (foto) să participe la înmormântarea fostului director al Minei Lupeni, Nicolae Nicorici. Interdicţia l-a determinat pe fostul lider al minerilor să spună că se simte ca un deţinut politic.

Nu şi-au mai dat acordul

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, le-a cerut poliţiştilor din Petroşani să-i ridice interdicţia pentru câteva ore, pentru a putea participa la înmormântarea fostului director al Minei Lupeni, Nicolae Nicorici. Prin sentinţa pronunţată în dosarul mineriadelor din 1991 şi 1999, Miron Cozma are interdicţie de a intra în Petroşani şi în Bucureşti timp de cinci ani de la eliberarea sa, din decembrie 2007. În iunie 2008, el primit permisiunea de a tranzita municipiul Petroşani, ca să ajungă la mormântul părinţilor săi din Petrila, dar de atunci, poliţiştii nu şi-au mai dat acordul.

Potrivit lui Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, „în urma analizării de către comandamentul Poliţiei municipiului Petroşani a cererii depuse, a fost respinsă solicitarea, apreciindu-se că motivele invocate nu sunt de natură să justifice ridicarea interdicţiei impuse de instanţă”.

Respingerea solicitării l-a determinat pe Miron Cozma să spună că se simte ca un deţinut politic. „Mă simt ca un deţinut politic. Am fost la Bruxelles, am fost în diverse ţări europene şi nu sunt lăsat să circul liber în ţara mea”, a declarat Cozma.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbesc cârcotaşii că o doctoriţă de la spitalul din reşedinţa de judeţ are un obicei extrem de prost. Spun gurile...

Striviţi de concurenţa străinilor

Observatorul federal Ioan Danciu (foto), fost arbitru de Liga I, este de părere cu jucătorii români au viaţă grea în...

Bulina albă

Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Închide