Mircia Muntean atacă decizia Tribunalului Bucureşti

18 ianuarie 2017 | 5 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Primarul Devei, Mircia Muntean (foto), a depus contestaţie împotriva deciziei din 9 ianuarie a Tribunalului Bucureşti, prin care i-a fost respinsă cererea de rejudecare a dosarului în care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Cauza va fi trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o hotărâre definitivă cu privire la cererea lui Muntean.
Edilul a cerut în instanţă rejudecarea dosarului în care a fost condamnat pentru abuz în serviciu, după ce Curtea Constituţională a reinterpretat această infracţiune. Mircia Muntean arăta cu ceva timp în urmă că va face acest demers pentru a obţine o rejudecare a dosarului cu scopul de a obţine o sentinţă mai favorabilă, sau, de ce nu, o achitare.
Condamnarea de patru ani de închisoare cu suspendare a edilului atârnă greu de dosarul supranumit „Alcoolul la volan”. În acest caz, a fost condamnat de prima instanţă, respectiv de completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la doi ani de închisoare cu executare, la care s-au adăugat şi cei patru ani pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. Astfel încât, după cumularea celor două pedepse, primarul Devei s-a ales cu o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei nu este definitivă, împotriva acesteia Mircia Muntean a depus apel, urmând ca apelul să fie judecat de un complet de cinci judecători de la ÎCCJ. Dar, judecarea apelului din dosarul „Alcoolul la volan” se va face după ce Curtea de Apel Bucureşti va da o decizie definitivă cu privire la cererea lui Muntean de rejudecare a dosarului de abuz în serviciu. (N.Bumbac)

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. FLORIN spune:

  dle amina cit poti de mult ,ai toate sansele sa scapi cu amnistia…. si sa ti bagi mintile in cap

 2. Nicolae spune:

  Pana la urma nu se lasa pana nu ia cu executare ! 🙂 🙂

 3. vasile spune:

  Amarit si el saracul!!! De la Primarie a furat, Domnul fie laudat!!!Primaria sa plateasca, ca prosti sunt destui in Deva…!!

 4. Mirela spune:

  Un excroc. Nu merita sa scape.

 5. Machiavelli spune:

  Nea Mircia spera in AMNEZIE nu doar in AMNISTIE.
  Deh, om politic scolit in academia comunista din Balcani.
  Astia toti au FF ul , ca ei doara nu au nevoie , ci urla din toti rarunchii ca au “scoala vietii”. Apoi prinsi cumata-n sac, spera sa se …”rezolve cumva”.
  Toti rechinii praduitori, pripasiti pe aste plaiuri, si-au trimis mai nou, progeniturile cu suflete schimonosite de ei insisi, la scoli prin strainataturi sa-si bata joc de babele care vand patrunjel.
  Huoooooooooooooo

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spiritele se încing şi în organizaţia municipală Hunedoara a PNL: „Nu sunt trădător, dar nu mai pot accepta ce se întâmplă în PNL”

O nouă zi, un nou scandal în rândul liberalilor hunedoreni. Astăzi, informaţiile vin din municipiul Hunedoara, de la liberalii de...

Trei ani de activitate, fără nici o secundă de întrerupere la CJMSU Hunedoara. Situaţiile de urgenţă din judeţ, manageriate cu eficienţă

Zeci de mii de intervenţii şi mii de vieţi salvate în trei ani, fără nici o secundă de întrerupere a...

Bulina neagră, 19.01.2017

Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş Pentru că primăria comunei pe care o conduce este datoare „Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor...

Închide