Sport

Mircea Lucescu, mesaj din Kiev, după atacul Rusiei: „Nu sunt laș! Cum să fac așa ceva?!”

Mircea Lucescu spune că va rămâne, pentru moment, în Ucraina, în ciuda ata­cului cu rachete al Rusiei, de ieri dimineață.
Deși mai multe rachete au căzut lângă capitala Ucrainei, Mircea Lucescu spune că nu părăsi Kievul, considerând că ar da un exemplu negativ jucătorilor săi.

A suspendat orice manifestare
Lucescu era ieri la Koncha-Zaspa, centrul de pregătire al clubului, după ce echipa s-a întors luni seară în Capitală din Antalya, unde a fost într-un cantonament prelungit. Antrenorul în vârstă de 76 de ani a locuit la Koncha-Zaspa din vara lui 2020, când a semnat cu Dinamo Kiev.
„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, locul 14, la Kiev, dar să vedem. Ministrul Tineretului și Sportului a suspendat orice manifestare sportivă pentru 30 de zile.
Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim! N-aș fi crezut niciodată că mai este po­sibil așa ceva. Lumea așteaptă, ce să facă?! Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă. Să vedem și ce efect au sanc­țiunile astea internaționale date rușilor. Dacă au efecte.
Cum să vin în România?! Păi să plec așa… Eu nu sunt laș! Nu am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. Aș da un exemplu negativ pentru toată lumea, de frică, de panică, de neseriozitate. Cum să fac așa ceva?! Să sperăm că n-o să fie nimic și se vor potoli oamenii ăștia mari și fără minte. Să sperăm că o să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu pentru Fanatik.
Soția lui Il Luce, Neli, avea bilet de avion pentru astăzi spre Kiev, dar a renunțat la ideea venirii în Ucraina.
Serhiy Sydorchuk, căpitanul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a postat și el pe Instagram: „În vremuri atât de grele, îi susțin pe toți cei care luptă pentru a păstra in­de­pen­dența țării. Le mulțumesc băieților noștri din zona de război, diplomaților și compatrioților care fac totul pentru ca Ucraina să existe ca stat independent. Glorie, Ucrainei!”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura