Mircea Bobora: Avem proiecte cu finanţare europeană de aproape 900 de milioane de lei

Sorina Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce are proiecte cu finanţare europeană de aproape 900 de milioane de lei.

Drumuri, Sănătate, Cultură
Proiectul ”Realizarea Muzeului Civilizaţiei Dacice cu reabilitarea străzilor de acces, în municipiul Orăştie”, a fost depus în iunie 2018. Valoarea acestuia se ridică la 24 de milioane de lei, fiind în evaluare. Proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură ((Alexandru Grozuţă)), transformarea acesteia în Centru Cultural multifuncţional şi reabilitarea străzii Dacilor în municipiul Orăştie”, depus în iulie 2018, este în stadiu de evaluare şi are o valoare de 26 milioane de lei. Proiectul ”Linia verde de autobuze electrice Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani, componenta 1 a fost depus în iulie 2018, are o valoare de aproape 46 de milioane de lei şi este şi acesta în stare de evaluare. De asemenea, ”Linia verde de autobuze electrice componenta 2, de peste 45 de milioane de lei, este în stadiul de evaluare.
Proiectul ”Modernizare, extindere şi dotare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”, depus în aprilie 2018 a fost admis şi valoarea lui este de aproape 7 milioane de lei. Proiectul ”Modernizarea Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar)-Geoagiu Băi-Bobâlna-Rapoltu Mare-Uroi-Chimindia-Hărău-Bârsău-Şoimuş-Brănişca-DN7 (Ilia)”, fiind contractată partea de publicitate, achiziţia de proiectare este în curs, la fel şi cea de consultanţă. Proiectul ”Modernizare DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan (km 13+050-km 22+791)”, în valoare de aproape 5 milioane de lei, săptămâna viitoare se va anunţa firma câştigătoare a investiţiei. Proiectul ”Modernizare DJ 705A, Orăştie-Costeşti-Sarmizegetusa Regia, km 2+200-km 19+465, depus în iulie 2018, are o valoare de 45 de milioane de lei, fiind în fază de evaluare. Proiectul ”Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”, depus în iulie 2018, de 22 milioane de lei. Proiectul ”Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului- 2014-2020)”, de 90 milioane de euro, în implementare. De asemenea, proiectul de ”Extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara, faza a II-a 2014-2020”, de 104 milioane de euro, în implementare. Proiectul ”Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Hunedoara”, în valoare de 410.714 lei, în curs de depunere. Proiectul ”Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Hunedoara la servicii medicale de urgenţă”, de 12 milioane de lei, în curs de depunere.
În total, sunt proiecte în valoare de 860 milioane de lei, din care contractate în valoare de 626 milioane de lei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

One thought on “Mircea Bobora: Avem proiecte cu finanţare europeană de aproape 900 de milioane de lei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.