Deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, declară: Programul de guvernare, dus la îndeplinire punct cu punct

Sorina Popa

Deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că programul de guvernare al Coaliţiei PSD-ALDE va fi dus la îndeplinire, fără nici un rabat.

Au crescut investiţiile
”Programul pe şase luni al guvernării PSD-ALDE este dus la îndeplinire. Urmărim îndeplinirea fiecărui punct, pentru a-l realiza. La capitolul «Investiţii publice», sumele alocate au crescut de la 6 miliarde de lei în semestrul I al anului 2017 la 9,1 miliarde de lei în semestrul I al acestui an. Şi valoarea investiţiilor străine directe a crescut, de la 1,3 miliarde de euro în semestrul I din 2016, la 1,93 miliarde de euro în 2017, până la 2,21 miliarde de euro în primul semestru al acestui an. În fine, şomajul a scăzut de la 4,8 la sută în decembrie 2016 la 3,48 la sută în iulie 2018”, a afirmat şeful social-democraţilor hunedoreni.

S-au majorat pensiile
”Măsurile sociale reprezintă unul dintre punctele principale din Programul de guvernare al PSD-ALDE. Astfel, punctul de pensie a crescut la 1.000 de lei, iar de la 1 iulie 2018 acesta este de 1.100 de lei. Pensia minimă a ajuns la 640 de lei, o creştere de 23 la sută. Este o pensie foarte mică, cu greu se poate trăi din ea, dar o vom mai mări. Subvenţia dată angajatorului pentru fiecare persoană angajată este de 2.250 lei, iar şomerii care se angajează şi lucrează cel puţin trei luni de zile primesc o primă de 3.000 de lei. De aceea, a scăzut rata şomajului”, a spus deputatul PSD Laurenţiu Nistor.

Salariile medicilor, tot mai atractive
”Apoi, de la 1 martie 2018, au crescut salariile celor din Sănătate. Este cert că mulţi medici români care lucrează în străinătate acum vor să revină acasă, să muncească pentru români. Salariile sunt foarte bune aici. E adevărat că mai sunt unii nemulţumiţi şi unii care nu-şi fac datoria. Nu mai este voie la asemenea salarii să nu se facă ce trebuie pentru pacienţi.

Şi dascălii au lefuri mărite
Pe de altă parte, nu putem avea pretenţii ca profesorii să se implice, dacă nu sunt plătiţi aşa cum trebuie. Salariile dascălilor au fost mărite, astfel că ei sunt mulţumiţi. Acum au salarii mărite. Şi ei, la rândul lor, trebuie să înţeleagă să-şi facă datoria aşa cum trebuie, să se implice în mod deosebit în pregătirea elevilor. Personal, sunt nemulţumit de procentul scăzut cu care se ia Bacul în România. Unii profesori nu sunt interesaţi să predea la ore şi aşteaptă să meargă elevii acasă, la meditaţii.
La capitolul Agricultură, este pentru prima dată după 1990 când au fost plătite subvenţiile la timp şi anticipat. Asta ne arată că fermierii noştri pot produce marfă de calitate. Ceea ce am promis, am făcut”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

2 comentarii la „Deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, declară: Programul de guvernare, dus la îndeplinire punct cu punct

 • 24 august 2018 la 4:59
  Legătură permanentă

  Ce se intampla cu siderurgistii care au doar 22 de ani de grupa speciala(grupa1)?
  Ei de ce nu beneficiaza de recalcularea pensiei de la 1 Oct?
  Asta este corectare echitabila?!

 • 24 august 2018 la 6:55
  Legătură permanentă

  Ești varza. Ce program aveți voi ba? Ăla făcut de infractorul Valcov? Sunteți pe făraș, și tu simți asta escrocule…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.