Minunea s-a întâmplat! Pe Fabrica de făină proteică din Băcia s-a pus lacătul!

11 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

În sfârşit, o veste bună pentru locuitorii din comuna Băcia în primul rând, dar şi pentru cei din localităţile învecinate, inclusiv Simeria. După atâta vreme în care au fost obligaţi să suporte mirosurile pestilenţiale venite de la Fabrica de făină proteică din Băcia, acesteia i s-a pus lacătul pe poartă.
Mai exact, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, împreună cu un reprezentant al Primăriei comunei Băcia au mers miercuri, 10 octombrie, la fabrică şi au lipit sigiliul, adică dispoziţia de suspendare a activităţii.
În aceste condiţii, dacă fabrica mai funcţionează în această perioadă, administratorul societăţii JAV-Zegrean SRL Băcia se va alege cu dosar penal. Fabrica poate fi repornită dacă se intră în legalitate şi se iau toate măsurile dispuse de inspectorii sanitar-veterinari.
Fabrica de făină proteică de la Băcia funcţionează de patru ani. Probleme au fost chiar de la început aici, susţine primarul comunei, Florin Alba. „Îmi pare rău că reprezentanţii fabricii nu au înţeles ce trebuie să facă aici. Am avut destulă răbdare, dar ei nici nu mai comunicau cu noi. Pur şi simplu ne-au ignorat. Aici lucrau 30-40 de persoane, majoritatea de la noi din comună“, a declarat Florin Alba, primarul comunei Băcia. Sătenii din Băcia, disperaţi din cauza mirosurilor care veneau de la Fabrica de făină proteică, au strâns sute de semnături pe care le-au trimis la toate instituţiile abilitate, în vederea obţinerii unei funcţionări normale a fabricii cu pricina. Ei susţin că deşeurile de animale moarte nu erau transportate la fabrică cu maşini speciale, prevăzute cu agent frigorific. Acum, calvarul lor s-a terminat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Se apropie Revelionul – tu ce rochii de seară vei purta?

De la paiete, la franjuri; de la dantelă, la catifea; de la rochii de seară scurte, la modele lungi până...

Drumul din Parâng, monitorizat de Consiliul Judeţean

Drumul judeţean care leagă Petroşaniul de Staţiunea Parâng, secţiunea cuprinsă între Cabana Rusu şi staţiune, a fost o adevărată piatră...

Drumul spre deponeul ecologic, aproape reparat

Lucrările de reparaţii la drumul tehnologic Băcia – Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Bârcea Mare se...

Închide