Minunea s-a întâmplat! Pe Fabrica de făină proteică din Băcia s-a pus lacătul!

Sorina Popa

În sfârşit, o veste bună pentru locuitorii din comuna Băcia în primul rând, dar şi pentru cei din localităţile învecinate, inclusiv Simeria. După atâta vreme în care au fost obligaţi să suporte mirosurile pestilenţiale venite de la Fabrica de făină proteică din Băcia, acesteia i s-a pus lacătul pe poartă.
Mai exact, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, împreună cu un reprezentant al Primăriei comunei Băcia au mers miercuri, 10 octombrie, la fabrică şi au lipit sigiliul, adică dispoziţia de suspendare a activităţii.
În aceste condiţii, dacă fabrica mai funcţionează în această perioadă, administratorul societăţii JAV-Zegrean SRL Băcia se va alege cu dosar penal. Fabrica poate fi repornită dacă se intră în legalitate şi se iau toate măsurile dispuse de inspectorii sanitar-veterinari.
Fabrica de făină proteică de la Băcia funcţionează de patru ani. Probleme au fost chiar de la început aici, susţine primarul comunei, Florin Alba. „Îmi pare rău că reprezentanţii fabricii nu au înţeles ce trebuie să facă aici. Am avut destulă răbdare, dar ei nici nu mai comunicau cu noi. Pur şi simplu ne-au ignorat. Aici lucrau 30-40 de persoane, majoritatea de la noi din comună“, a declarat Florin Alba, primarul comunei Băcia. Sătenii din Băcia, disperaţi din cauza mirosurilor care veneau de la Fabrica de făină proteică, au strâns sute de semnături pe care le-au trimis la toate instituţiile abilitate, în vederea obţinerii unei funcţionări normale a fabricii cu pricina. Ei susţin că deşeurile de animale moarte nu erau transportate la fabrică cu maşini speciale, prevăzute cu agent frigorific. Acum, calvarul lor s-a terminat.

2 comentarii la „Minunea s-a întâmplat! Pe Fabrica de făină proteică din Băcia s-a pus lacătul!

 • 16 octombrie 2018 la 21:34
  Legătură permanentă

  Draga Sorina,oare despre cine din directia veterinara scri?ai vazut ca doamna director este de o corectitudine iesita din comun si este foarte competenta…ar fi bine pe viitor sa culegi informatii corecte si sa nu mai scri despre dumneaei ca asa iti spun acei anonimi din directie care nu prea citesc legile si cam freaca menta prin directie…iar tu ar trebui sa ti ceri scuze printr un articol doamnei director

 • 20 noiembrie 2018 la 17:17
  Legătură permanentă

  Eee s-a inchis pe dracu. Oricine opreste langa drumul de acess al fabricii poate sa vada tirurile cum vin si ies de la fabrica

  Pe Zegrean il doara in p e n i s de primar, fabrica merge banii curg restu e vrajeala

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.