Actualitate

Minunea lui Moise pe insula Jindo. Legenda, care poate fi văzută live!

De două ori pe an, în apropiere de insula Jindo din Coreea de Sud, poate fi urmărit un fenomen uimitor, care amintește de fapta Biblică despre cum marea s-a despărțit înaintea lui Moise. Apele, care unesc insulele Modo și Jindo, se despart pentru o oră întreagă, descoperind un drum cu lungimea de 2.8 kilometri și lățimea de 40 metri.

Faimă mondială
Savanții consideră că această separare a apelor marine are loc datorită diferenței dintre fluxuri și refluxuri, care, la rândul lor, depind de ciclurile Lunii. Ca să vadă acest fenomen natural incredibil, aici so­sesc zeci de mii de turiști din în­trea­ga lume. Mulți turiști și localnici se plimbă pe drumul deschis în mij­locul mării și adună viețuitoarele ma­rine, aruncate pe uscat. Mis­te­ri­oa­sa Cale Marină cu lungimea de aproape 3 km poate fi urmărită în provincia Jeollanam-do. Cel mai frec­vent turiștii vizitează insula Jindo în luna mai, deși cele mai pu­ternice refluxuri se produc toamna și iarna. Acest fenomen a căpătat faima mondială datorită lui Pierre Randi, ambasadorul Franței. El a vi­zi­tat insula Jindo în 1975 și i-a de­dicat un articol în ziarul local. Cel mai uimitor aspect al acestui fe­no­men constă în faptul că, mergând pe „cărarea lui Moise”, se poate ajunge de pe continent până la insulă.
În Coreea există o explicație a aces­tui fenomen. Conform le­gen­dei, condamnatul Son Don Jin a fost exilat pe insula Chechjudo. În timpul călătoriei corabia lui a nimerit într-o fur­tună puternică și a suferit un naufragiu. Dar Son cu toată echipa și rudele sale au reușit să se salveze și să înoate până la cea mai apro­piată insulă, care era Jindo. Urmașii lui Don Jin au locuit pe insulă pe parcursul a mai mult de 200 ani, pe parcursul cărora erau supuși în permanență la atacurile tigrilor, care „inundau” aceste pământuri. Drept consecință, ei au decis să se mute pe insula Modo, care se afla în apro­piere. După ce locuitorii s-au mutat, au descoperit că o bătrână a rămas pe insula Jindo. Ea a început să-l cheme pe dragonul marin, im­plo­rându-l să o ajute să se reu­nească cu apropiații ei. Atunci dra­go­nul i-a ordonat femeii să se apro­pie de malul mării. Marea s-a des­părțit și bătrâna și-a început călă­to­ria, dar era prea slabă, ca să o poată termina. Atunci rudele ei i-au ieșit în întâmpinare și au luat-o. Părăsind această lume, bătrâna i-a mulțumit dragonului pentru ajutorul acordat. De atunci pe insulă se organizează ceremonii anuale în memoria a­cestei femei și a minunii incredibile, să­vârșite de dragon. Iar acum „ca­lea marină” este decorată de sta­tuia tigrului și bătrânei. Marea se se­pară pe parcursul a numai 1-2 ore. De aceea, turiștii trebuie să se gră­beas­că să se întoarcă pe uscat pâ­nă la flux. Cei care nu au reușit să se întoarcă la țărm la timp sunt ajutați de numeroșii polițiști pe bărci.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura