www.mesagerulhunedorean.ro

Minorul tâlhar din Vulcan, trei ani de închisoare

03 ciocanMaximilian Gânju  

Adolescentul de 17 ani, din Vulcan, care avea pe rolul Judecătoriei Petroşani mai multe dosare pentru tâlhărie, a fost trimis de magistraţi după gratii.

Tânărul a primit trei ani de închisoare cu executare după ultima infracţiune, respectiv o tâlhărie comisă la finele anului trecut în municipiul Vulcan. Adolescentul Argyo Wilmuş a urmărit o pensionară care şi scoatea banii de la un bancomat din localitate şi până când femeia să apuce să-i bage în portofel, tânărul i-a smuls din mână toţi banii. A fost prins la scurt timp de poliţişti şi arestat preventiv, dat fiind faptul că era recidivist.
Minorul mai primise două condamnări anterioare dar fără a ajunge în închisoare, iar pe perioada de încercare a comis şi alte tâlhării. Magistraţii Judecătoriei Petroşani l-au condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de doi ani, pentru tâlhăria comisă asupra pensionarei. Aceiaşi judecători au constatat că fapta ”este în stare de concurs (…) cu faptele ce au făcut obiectul dosarului nr. 6761/278/2015 în care s-a pronunţat sentinţa penală” şi au dictat o suplimentare a pedepsei, astfel că Wilmuş urmează să execute trei ani de închisoare într-un centru de detenţie pentru minori. Pentru că pensionara nu s-a constituit parte civilă în cauză, judecătorii au decis ca minorul să achite doar cheltuielile de judecată. Sentinţa nu este una definitivă şi urmează ca magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia să decidă dacă modifică pedeapsa, în cazul în care adolescentul va face apel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.