Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o nouă vizită în judeţ . “Vrem cale ferată rapidă, vrem autostrăzi!”

14 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ministrul Transportului, Răzvan Cuc, s-a ţinut de cuvânt şi a venit, după două săptămâni, din nou, pe şantierele din judeţ. De data aceasta, ministrul a inspectat nu construcţia de autostrăzi, ci şantierele de realizare de cale ferată de mare viteză. Este vorba de investiţia Coridorul IV Paneuropean (Coşlariu – Vinţu de Jos – Simeria – Gurasada – Radna), în urma căruia trenurile vor putea circula cu o viteză de 160 de km/oră.

Subcontractorii, neplătiţi?
La întâlnirea cu ministrul Transporturilor, de ieri, de la Gara Deva, au fost prezenţi deputatul PSD Laurenţiu Nistor, prefectul Fabius Kiszely, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, primarii din Uricani şi Veţel, sindicalişti din CFR.
”Am vizitat şantierele de pe tronsonul Coşlariu-Simeria şi Simeria-Gurasada. Un lot este mult mai avansat, evident, pentru că a început mai repede decât Simeria-Gurasada. Le-am spus constructorilor să se mobilizeze. Cel de pe Coşlariu-Simeria are termen de finalizare 2019, deci nu accept scuze, trebuie să termine. Celor de pe tronsonul Gurasada-Simeria le-am cerut să se mobilizeze mai bine. Timpul permite, bani sunt. Am discutat de problema subcontractorilor. Nu vreau să mai aud că sunt probleme cu neplata subcontractorilor, care în general sunt români. Dacă voi vedea că nu se ţine cont de lucrurile pe care le-am trasat, cu siguranţă că voi lua măsuri. Atâta timp cât noi le-am dat avansuri pentru lucrări, au primit bani pentru achiziţionarea de materiale, nu văd de ce ar rămâne antreprenorii români neplătiţi”, a declarat, ieri, ministrul Răzvan Cuc, la Deva.
”Se poate mai bine”, a concluzionat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după vizita pe şantierele de cale ferată din judeţul Hunedoara. Potrivit ministrului, lotul Coşlariu-Simeria este avansat în ceea ce priveşte lucrările executate, contractele de execuţie fiind semnate la finalul anului 2012, începutul lui 2013.“Stadiul fizic este avansat, undeva la 90 la sută. În cursul acestui an vor finaliza lucrările de modernizare la infrastructura feroviară. Viteza de deplasare va urca la 160 de km/oră pentru transportul de călători, iar pentru transportul de marfă la 120 km/oră“, a declarat ministrul Răzvan Cuc.
Referindu-se la finanţările de la bugetul de stat, ministrul Transporturilor a spus că infrastructura feroviară beneficiază, în acest an, de fonduri mai mari cu 160 la sută faţă de 2018 şi că la partea de reparaţii capitale creşterea este de 200 la sută.

Românii nu mai au răbdare
Aproape un miliard de euro din Fondul de coeziune va fi investit în modernizarea unei secţiuni din coridorul feroviar ce leagă localitatea Curtici, aflată la graniţa dintre România şi Ungaria, de municipiul Constanţa, de la malul Mării Negre. Lucrările se vor concentra în mod semnificativ pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasării pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria. ”Răbdarea românilor a ajuns la final. Nu mai putem să tolerăm. Vrem cu toţii să avem cale ferată rapidă, vrem să avem autostrăzi şi de asta mă voi asigura eu, ca ministru, că vom avea în acest mandat”, a adăugat Cuc.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Valea Jiului a votat 28 de ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Vrem ca in acest an sa se asfalteze drumul DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , drumul DN 66A spre Herculane , … Vrem deschiderea Vaii Jiului pentru a se dezvolta turismul in acesta zona saraca !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 15.03.2019

Petru Alin Vladislav,  locuitor din Valea Jiului Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la doi ani şi...

Bulina albă, 15.03.2019

Marius Omotă, primarul comunei Ilia Pentru că, deşi comuna nu are un buget foarte mare şi primăria ar avea nevoie...

Gura lumii, 15.03.2019

Vorbesc gurile rele că o duduie de la o primărie de municipiu, aflată la o vârstă matură, se dă la...

Închide