Ministrul Tineretului şi Sportului a vizitat judeţul Hunedoara

17 februarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju
Nicolae Gavrea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, a făcut la finalul săptămânii trecute o vizită în judeţul Hunedoara, la invitaţia senatorului PSD Viorel Sălan, în urma solicitării oficialilor din cadrul Federaţiei Române de Tir cu arcul, ocazie cu care a vizitat mai multe baze sportive din judeţ şi a luat discutat cu sportivii şi antrenorii de la secţiile de performanţă de la cluburile cu potenţia olimpic din judeţ.

Promite sprijin complexului sportiv din Aninoasa
Ajuns în Valea Jiului, minstrul Constantin Bogdan Matei a avut întrevederi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara şi edilii din Aninoasa, unde s-a dus pentru a vedea stadiul lucrărilor la Complexul sportiv „Anena“, complexul unde se pregătesc sportivii Federaţiei Române de Tir cu Arcul. Oficialul a spus că vor fi căutate soluţiile prin care MTS va putea susţine Federaţia de Tir cu Arcul pentru a putea realiza lucrările necesare la baza de antrenament de la Aninoasa.
„Ministerul Tineretului şi Sportului susţine sportul din România şi, implicit, susţine federaţiile. În perioada următoare, vom face o analiză cu privire la cererea de finanţare a federaţiilor, astfel încât să vedem cum vom putea să găsim soluţia necesară pentru a sprijini Federaţia (de Tir cu Arcul – n.r.) pentru a realiza lucrările respective, pentru că, repet, Ministerul Tineretului şi Sportului nu are atribuţii în interiorul federaţiilor de specialitate, ci ministerul doar susţine activitatea sportivă din cadrul federaţiilor“, a afirmat Bogdan Matei. Ministrul a subliniat importanţa parteneriatului între autorităţile locale şi judeţene care deţin resursele financiare necesare, federaţiile sportive şi ministerul de profil pentru sprijinirea sportului românesc.
Primarul oraşului Aninoasa, Nicolae Dunca, a estimat că finalizarea lucrărilor de reabilitate a Complexului „Anena“ ar mai avea nevoie de circa 1,3 milioane de euro.

Gimnastica rămâne la Deva
Ministrul Tineretului şi Sportului a participat şi la semifinalele şi finalele Campionatului Naţional de Tir cu Arcul, competiţie derulată, ieri, la Sala Sporturilor din Deva.
Ieri, după festivitatea de premiere a celor mai buni trăgători cu arcul prezenţi la finalele Campionatului Naţional de Tir cu Arcul, ministrul Bogdan Matei s-a întâlnit cu reprezentanţii presei. Cum discuţia a fost mai amplă, vom prezenta în numărul de mâine declaraţia oficialului guvernamental, dar se desprinde o idee foarte importantă pe a subliniat-o acesta.
„Gimnastica rămâne la Deva. Am avut discuţii cu domnul profesor (nota red. antrenorul emerit Nicolae Forminte), de la care am aflat despre unele probleme pe care le întâmpină acum şi am promis că voi mai reveni la sala unde se pregătesc gimnastele foarte curând, dar precizez… gimnastica râmâne la Deva şi nu se mută în altă locaţie”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. iovu spune:

    Mare kkt !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. VIAŢA, O CĂLĂTORIE SUBLIMĂ (6)

Astăzi vom vorbi despre ATAŞAMENTE… de Valentina Mureşan Bine v-am regăsit, dragilor dragi! Vorbim de câteva ediţii despre trăiri şi...

Primăria Hărău: bugetul pe 2019 încă are multe necunoscute

După ce Guvernul a prevăzut în proiectul de buget pentru 2019 sumele necesare creşterilor veniturilor salariaţilor din sistemul public, multe...

Apicultorii hunedoreni nu-şi pot vinde producţia

Preţurile mici oferite pe piaţă îi determină pe apicultorii din judeţ să-şi ţină producţia în depozite. Aproximativ 40 la sută...

Închide