Politica si administratie

Ministrul Sănătății recomandă din nou masca: „Sfatul meu e să utilizeze masca în interior”

Alexandru Rafila (foto), ministrul Sănătății, le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise.

Bucureștiul, cel mai mare număr de îmbolnăviri
„Dumneavoastră vă gândiți la festivaluri, eu mă gândesc la concediile obișnuite. Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă”, a spus Rafila.
Oficialul a arătat că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București.
„Unele măsuri autoritare nu și-au atins scopul și au format o iritare în rândul populației. Exemplele personale sunt bune. Apropo de cazuri: circa o treime din ultima săptămână au fost în București, 2.000 și ceva de cazuri. Apoi Cluj și Brașov. E clar că Bucureștiul rămâne epicentrul. Din această cauză și primele măsuri sunt luate aici”, a conchis ministrul Rafila.
Potrivit datelor prezentate luni de ministrul Sănătăţii, 7.726 de cazuri noi de Covid au fost diagnosticate în ultima săptămână, 922 de persoane fiind internate la nivel naţional, dintre care 52 de persoane sunt internate la ATI, 25 dintre acestea fiind nevaccinate.
Dintre persoanele infectate în ultima săptămână, 1.307 sunt cazuri de reinfectare.
„Numărul de decese, din fericire, rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a declarat ministrul. Conform datelor prezentate, decesele sunt în cazul a 11 bărbaţi şi cinci femei. În ultima săptămână s-au efectuat peste 70.000 de teste pentru depistarea infecţiei Covid, dintre care 18.076 teste RT-TCR şi 56.678 teste rapide.
În județul Hunedoara, potrivit DSP, incidența cazurilor de Covid era ieri de 0,38 la mia de locuitori, iar gradul de ocupare a paturilor în spitale era de 1,51 la sută.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura